Doğum Yardımına Rekor Başvuru - Son Dakika
Ekonomi

Doğum Yardımına Rekor Başvuru

Anneler, doğum yardımına akın etti. Günde ortalama 3 bin 500 anne başvuruda bulunuyor. Bir ayda başvuru sayısı 100 bini buldu.

21.06.2015 09:25  Güncelleme: 23:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetin ilk çocuk için 300, iki çocuk için 400 ve üç çocuk için 600 lira destek verdiği doğum yardımı uygulanmasına bir ayda rekor başvuru yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, günde ortalama 3 bin 500 anne doğum yardımı için başvuruda bulunurken, uygulamanın başladığı bir aylık sürede yapılan başvuruların sayısı 100 bine yaklaştı. Anneler ilk doğum yardımlarını Temmuz ayında alacak.

ŞARTSIZ VERİLİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan doğum yardımı programı, 15 Mayıs itibarıyla resmen başlamıştı. Türkiye'nin genç nüfus yapısının korunması, doğurganlık hızının artırılması amacıyla 15 Mayıs 2015'ten sonra doğum yapan tüm annelere şartsız olarak ilk çocuk için 300 lira, 2 çocuk için 400 ve 3 çocuk için 600 lira destek sağlanıyor.

NÜFUS CÜZDANI YETERLİ

Yardımdan faydalanmak için vatandaşların yeni doğan çocuğunun nüfus cüzdanıyla Aile Bakanlığı il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezlerine başvuruda bulunması yeterli. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ise başvurularını konsolosluklar aracılığıyla yürütecek. Doğum yardımları, evde bulunan çocuk sayısına bakarak anne sağsa annenin hesabına, değilse babası veya çocuğun bakımını üstlenen yakının hesabına yatırılacak.

HER AY ORTALAMA 100 BİN KİŞİ

Aile Bakanlığı her ay ortalama 100 bin kişiyi doğum yardımlarından faydalandırmayı hedefliyor. Doğum yardımı başvurusunun bebeğin nüfus cüzdanıyla yapılması gerekiyor. Doğan bebeğini nüfusa kaydettiren anne ya da baba bebeğin TC numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabiliyor.

İLK ÖDEMELER TEMMUZDA

Mayıs ayında yayımlanan Doğum Yardımı Yönetmeliği'ne göre ailelerin tüm başvuru ve işlemleri kurulan Doğum Yardımı Sistemi üzerinden yürütülüyor. Bu çerçevede, yapılan başvuruların usulüne uygun olup olmadığının değerlendirme işlemleri sürüyor. İlk doğum yardımı ödemeleri temmuzda yapılacak. (Kaynak: Sabah)

Doğum Yardımına Rekor Başvuru

Son Dakika Ekonomi Doğum Yardımına Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • YEŞİL: ALLAH BELENIZI VERSİN NEDEN 2015 OCAK AYINDAN İTİBAREN DEĞİL HEP HAKSIZLIK 5 9 Yanıtla
  • NATALİ: BU 600 TLYLE NE LACAKSIN BU 3 ÇOCUĞA ,HAHHAHAHHHHHHHHHHHH DUNYA BİR ÇOCUK İÇİN 5 BİN DOLAR VERİOR SEN 600 TL VERİORSUN BİDE REKLAM YAPİORSUN BAKIN BAKIN BİR DEFALIK 600 TL EVSTRALİA YADA AVSTRİA BAKIN YA BELÇİKA AVRUPA BİRLİĞE GİRMEK İSTİORSUN HALA KYASTLA BAK BİR BAKALIM NE KADAR KOMİK SENİN 600 TL Sİ 1 11 Yanıtla
  • vatan: bakalim her sene ger dogan icin olacak mi yoksa secim yatirimi miydi 4 8 Yanıtla
  • manisa: Edirne saçmalamişsın ben egeliyim 4 çocugum var . 5 2 Yanıtla
  • irfan: yalancinin teki bu erdoğan. yardım edecekmis. 5 defa gidip basvurduk yardim icin. bi allahın kulu ilgilenmedi. hepsi palavra bu yardımların. aklinizi basiniza demşirin 2 çocuktan baska yapmayın. 0 5 Yanıtla
  • bence: Önce Türkiye ye hainlik yapanlar koşar utanmadan haram olsun ülkesini sevene helal olsun 4 1 Yanıtla
  • Yeter artık : Hasan bela okuyacağına önce şu haberi adam gibi herkese veriyorlar ayrım yok şart yok 4 0 Yanıtla
  • Yeter artık : selin ömür hayatında bir kuruş vergi mi verdin de haram ediyorsun ödediğin elektirik ve su faturasını ödeyince vergi mi verdiğini zannediyorsun 3 0 Yanıtla
  • selin: haram zıkkım olsun vergilerim 3 0 Yanıtla
  • ...: Dogumda hastahane bedava birde ustune para aliyorsun.2004 de dogum icin hastahaneye 350 milyon odemistim gecen gittigimizde beskurus para odemedik 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement