Doğurduğu Bebeği Ölüme Terk Eden Anneye Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Doğurduğu Bebeği Ölüme Terk Eden Anneye Ömür Boyu Hapis

Doğurduğu Bebeği Ölüme Terk Eden Anneye Ömür Boyu Hapis

Burdur'da geçen yıl, kız çocuğunu çuval içerisinde mezarlığa bırakarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan kadın, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

22.08.2015 15:28  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Gölhisar ilçesinde geçen yıl 8 Temmuz günü evinde dünyaya getirdiği kız çocuğunu çuval içerisinde mezarlığa bırakarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Fatma Eratalay, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Sebahat Eratalay da 12,5 yıla mahkum olarak tutuklandı.

HASTANEDE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Burdur'da 7 Temmuz 2014 tarihinde rahatsızlanarak Gölhisar Devlet Hastanesi'ne giden Fatma Eratalay'a yapılan muayene sonucu hamile olabileceği söylendi. Ultrason çektirmeyi kabul etmeyerek hamile olmadığını söyleyen genç kadın, hastaneden ayrıldı. Fatma Eratalay, ertesi sabah yoğun kanama nedeniyle Gölhisar Devlet Hastanesi'ne geldi. Muayenede, kadının en az 7- 8 aylık bir bebek dünyaya getirdiği, kanamanın da bundan kaynakladığı tespit edildi.

BEBEĞİNİ ÇUVALIN İÇERİSİNE KOYUP ATTIRDI

Polise bilgi verilirken sorguya alınan Fatma Eratalay, kız çocuğunu evinde doğurduğunu, daha sonra bir çuval içerisinde kardeşine vererek atmasını istediğini itiraf etti. Bu bilgilerin ardından harekete geçen polis, Konak Mezarlığı'nda bebeğin cesedini buldu. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, canlı olarak doğduğu tespit edilen kız bebeğin, çuvalda havasızlıktan boğulduğu belirlendi.

ANNESİ VE KARDEŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Fatma Eratalay ile tutuksuz yargılanan erkek kardeşi 19 yaşındaki H.E. ve annesi 41 yaşındaki Sebahat Eratalay hakkında 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis' istemiyle dava açıldı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın karar duruşmasında sanıklar son kez hakim karşısına çıktı.

BERAATİNİ İSTEDİ

Fatma Eratalay, çocuğunu öldürmediğini belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti.

KARDEŞİ OLAYI İTİRAF ETTİ

Kızının hamile olduğunu dahi bilmediğini anlatan Sebahat Eratalay ise olayda kusuru olmadığını söyledi. H.E. de olay günü çuvalı annesiyle beraber araçla boş araziye götürdüklerini, kendisinin araçtan inmediğini, çuvalı annesinin yere koyduğunu kaydetti.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALIRKEN, ANNESİ 12 YIL CEZA ALDI

Mahkeme heyeti son savunmaların ardından kararını açıkladı. Ağırlaştırılmış 'ömürboyu hapis' cezası istemiyle yargılanan Fatma Eratalay'ın cezası iyi halden 'ömürboyu hapis' cezasına indirilirken, 'suça yardım etmek'ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen annesi Sebahat Eratalay'ın cezası 12 yıl 6 aya indirildi. H.E.'nin ise suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi. Duruşmanın ardından tutuklanan Sebahat Eratalay da Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğurduğu Bebeği Ölüme Terk Eden Anneye Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • gunahsız gunahkar: Arkadaşlar kafayı kapatınca olay bıtmıştır, gunah falan yok, bunların kıtabı boyle ışte. 8 12 Yanıtla
  • gamze: Akp hükümeti görsün gencecik bir kızın hayatını daha kürtaj yasasıyla kararttı. 4 12 Yanıtla mhmmed: akp hükümeti kadar başına taş yağsın. osursanız akp hükümeti diyeceksiniz. 6 1 objektif: kürtaj yaptırmak cinayettir sen cahil aklınla bilemezssin 3 0
  • ...: türbanlı bacı babasız çocuk mu doğurmuş. bide kıymış günahsız yavruya. hay sizin dindar neslinize... 3 5 Yanıtla
  • 06: Ne olursa olsun doğmuş bir kere olan da olmuş ,niye bebeği öldürdünüz.Hele kızın annesinde hiç vicdan yokmuş. 8 0 Yanıtla
  • Rojda: KadınLıqın yüz karası .ss 7 0 Yanıtla
  • A: Off offf köpekler kediler bile anneliğiyle bizi şarırtırken insanın yaptığına bak Allah affetsin nasıl bir zihniyetin var bilmem 7 0 Yanıtla
  • Cimcime: Allah korkusu yoksa bir insan da ne desek boş.O sabinin günahi neydi?Kendi günahini temizlerken.... 7 0 Yanıtla
  • Asıl soru bu: Peki bunu hamile bırakan nerde ? 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement