Dohakder'den Hayvan Sevgisi Semineri - Son Dakika
Yerel

Dohakder'den Hayvan Sevgisi Semineri

Dohakder\'den Hayvan Sevgisi Semineri

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) tarafından öğrencilere seminer verildi.

20.01.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) tarafından öğrencilere seminer verildi.

Ortaca Atatürk İlk ve Orta Okulunda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere hayvan sevgisi anlatıldı.

DOHAKDER Başkanı Mebrure Kuzey Blom, Atatürk İlkokulu çok amaçlı salonunda sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda insanların bu konudaki duyarlılıklarını arttırmak gerektiğinin altını çizdi. Blom; "İnsan egemen toplumun ötekileştirdiği canlıları korumak amacıyla, kişisel egolarımızla değil, toplumsal vicdanımız ve sorumluluklarımızla hareket etmeliyiz dedik ve sokak hayvanları sorununun çözümünü insani, çağdaş, ahlaki ve yasal olarak çözüm odaklı hale getirerek herkesin bu konuda duyarlılığını arttırmak ve dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanlarında hakları olduğunu anlatmak, farkındalık oluşturmak amacıyla sevgi vermeyi bilen, sevgi ile büyüyen merhametli, vicdanlı ve mutluluk dolu gençlerin çoğalması için bir araya geldik" diye konuştu.

Hayvanların sağlıklı yaşam haklarına saygılı bir toplum olunması gerektiğini belirten Blom, "Hayvana şiddet olan yerde, insana da şiddet vardır. Sevgi olan yerde şiddet yoktur. Bilinen seri katillerin hemen hepsinin küçükken hayvanlara eziyet ettiği, hatta öldürdüğü biliniyor. Suçla mücadelenin ilk basamağı hayvanlara yönelik ihmal, istismar ve her türlü şiddetin durdurulmasıdır. Hayvan katliamları acımasızdır ve çözüm değildir. İnsanların sadece yüreklerini sızlatmaktadır. Hayvanların sağlıklı yaşam haklarına saygılı bir toplum olamazsak insan haklarına da saygıyı bekleyemeyiz. Bizler diğer tüm canlıların yardım bekleyen çığlıklarını duyuyor ve duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Ardından öğrencilere sokak köpekleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve hep birlikte hayvanları koruma andı okundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dohakder'den Hayvan Sevgisi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement