Doktor Katiline 25 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Doktor Katiline 25 Yıl Hapis Cezası

Doktor Katiline 25 Yıl Hapis Cezası

Gaziantep'te 48 yaşındaki Doktor Abdi Oğuz Kurt'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Gani Kartal, 25 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

24.01.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 48 yaşındaki Doktor Abdi Oğuz Kurt'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Gani Kartal, 25 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Yukarıbayır Mahallesi'nde 10 Kasım 2009'da meydana gelen olayda, Dr. Abdi Oğuz Kurt muayenehanesinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Olayla ilgili cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Gani Kartal hakkında 'tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Doktorun öldürüldüğü saatlerde köyde koyun otlattığını söylese de, olay anında cep telefonu sinyalinin cinayet bölgesinde bulunduğunun ortaya çıkmasıyla, cinayet şüphelisi kabul edilen Gani Kartal, dava sürecinde suçlamayı reddetti.

Doktoru 21 yaşındaki hemşire yeğeni Demet K. ile ilişkisinden dolayı öldürdüğü iddia edilen Gani Kartal'ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın iddianamesinde, cinayet öncesi yaşananlara da yer verildi. Demet K.'nın bir süre Abdi Oğuz Kurt'un polikliniğinde hemşire olarak çalıştığı ve bu sırada aralarında ilişki yaşandığı belirtilen iddianamede, ailenin kızları ve doktor arasındaki yaş farkı nedeniyle evlenmelerine izin vermediği belirtildi.

BİRLİKTE KAÇTILAR

İddianamede, evlenmelerine ailesinin karşı çıkması üzerine poliklinikten ayrılan Demet K.'nın başka birisiyle evlenmek istediği ve bunu öğrenen doktorun da engel olmaya çalıştığı; cinayetten bir hafta önce Abdi Oğuz Kurt ile Demet K.'nın birlikte kaçarak Antalya ve Mersin'e gittikleri kaydedildi.

Birlikte kaçmalarının ardından Demet K.'nın ailesinin, evliliğe razı olarak telefonla konuştukları doktor ve kızlarını Gaziantep'e dönmeye ikna etti. Bu sırada Demet K.'nın babası kredi borcu olduğunu söyleyerek maddi destek istediği doktordan, olumsuz yanıt aldı.

Gaziantep'e dönmelerinin ardından doktor Kurt, evlenmek istediği Demet K. ve ailesi ile bir araya geldi. Ancak burada biran önce evlenmek için nikah işlemlerine başlamak istediğini ifade eden Abdi Oğuz Kurt'a, durumu akrabalarına ileteceğini söyleyen Demet K.'nın babası karşı çıktı. Abdi Oğuz Kurt bu duruma öfkelenirken, baba Hanifi K. ise kızını isteyenlere, "karı koca arasında ne yaşanırsa Demet ile aramda aynı şeyler geçti" diyerek ilişkilerini etrafa yaydığını öne sürdüğü doktora karşı çıktı. İddianamede yaşanan anlaşmazlıkların süreci namus meselesi haline dönüştürdüğü ve cinayetle sonuçlandığı ifade edildi.

ÖNCE MÜEBBET SONRA 25 YIL

Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti karar alınacağını belirterek tutuklu sanık Gani Kartal'a son sözlerini sordu. Yıllardır tutuklu olduğunu söyleyen Gani Kartal, suçsuz olduğunu yineleyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti ise Gani Kartal'ı kasten adam öldürme suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra duruşmalardaki tutum ve davranışları lehine değerlendirerek bu cezayı 25 yıla indirdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktor Katiline 25 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement