Doktora Şiddeti Kınadılar - Son Dakika
Güncel

Doktora Şiddeti Kınadılar

Doktora Şiddeti Kınadılar

Sivas-erzincan Tabipler Odası, CÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli 3 intörn doktorun hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı.

09.07.2014 15:21  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas-erzincan Tabipler Odası, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 3 intörn doktorun hasta yakınları tarafından darp edilmesini, yaptığı basın açıklaması ile kınadı.


ŞİDDETİ ÖNLEYECEK YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son yıllarda arttığını belirten Sivas- Erzincan Tabipler Odası Başkanı Sedat Özbay, Hastaneler sağlık çalışanları için belki de gün geçtikçe tehlikeli ortamlar olmaktadırlar. Bu durumda hekimler ve sağlık çalışanları kendilerini güvende hissetmemektedirler. Gerek sağlık hizmetindeki hızlı değişimler gerek yasal uygulamalardaki eksiklikler şiddetin önlenmesinde ve çalışan güvenliği sağlama konusunda boşluklar bırakmaktadır. dedi. Özbay daha sonra şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki göstererek, Şiddet uygulayanlar gerekli cezalara çarptırılmadıkça, yapılan suçun yanına kar kalacağı algısının güçleneceğini ve bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıyoruz. Şağlıkta şiddeti önleyecek gerçek bir yasal düzenleme yapılmadan bu konuda bir ilerleme olmayacağı çok açık, bunu yöneticilerden ivedilikle bekliyoruz.Göstermelik yasal düzenlemeler değil, samimiyet bekliyoruz. Sivas-Erzincan Tabip Odası olarak sağlıkta oluşan tüm şiddet olaylarını lanetliyor, kınıyor ve şiddete maruz kalmış arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. dedi.

Öğrenci grubu adına konuşan CÜ Tıp Fakültesi Temsilcisi Ahmet Korkmaz ise, Görevi insanların sağlığını ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına, hele hele de daha sağlık ordusuna tam olarak katılmamış ve tek amacı eğitimlerini tamamlayıp, birer hekim olarak fakültelerinden mezun olmak olan gencecik intern doktor arkadaşlarımıza yapılan bu insanlık dışı saldırı, artık trajedinin vardığı vahim boyutu bir kez daha gözler önüne sermiştir. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktora Şiddeti Kınadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement