Doktordan Polise Suçlama: Gaz Attılar, Yaralılara Yardım Edemedik - Son Dakika
Güncel

Doktordan Polise Suçlama: Gaz Attılar, Yaralılara Yardım Edemedik

Doktordan Polise Suçlama: Gaz Attılar, Yaralılara Yardım Edemedik

Ankara'daki kanlı saldırıdan kurtulan Dr. Zeki Doğan, doktorların üzerine polisin gaz attığını, bu yüzden yaralılara yardım edemediklerini iddia etti.

11.10.2015 15:00  Güncelleme: 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki kanlı katliamdan sağ olarak kurtulan ancak yakınını kaybeden Dr Zeki Doğan, saldırının ardından yaşanan dehşet anlarını yeğenin cenaze töreninde anlattı. Zeki Doğan, olay yerinde bulunan 30 hekimin yaralılara yardım etmek isterken polisin gaz attığını, kendisinin ve hekim arkadaşlarının gaz nedeniyle nefes alamadıkları için yaralılara müdahale edemediklerini iddia etti.

KURBANLARDAN 3'Ü ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ankara Sıhhıye Meydanı'nda yapalın 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere Mersin'den giden 27 otobüste bulunanlardan Gazi Güray, EMEP üyesi Şebnem Yurtman, Ali Deniz Uzatmaz, Elif Kanlıoğlu, Tarsus İlçesi'nden ise HDP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek, Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticisi Metin Peşmen ve Orhan Işıktaş da bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ölen 7 kişiden 3'ünün Mersin Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

3 ÇOCUK BABASI İÇİN İLK TÖREN MERSİN'DE YAPILDI

Yaşamını yitiren 3 çocuk babası Gazi Güray'ın cenazesi Mersin Cemevi'ne getirildi. Güray'ın aile fertleri, yakınları ve çok sayıda kişi, cemevinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde eşi Serpil, çocukları Zeynep, Zine ve Caner güçlükle ayakta durabilirken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Gazi Güray'ın cenazesi memleketi Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne götürülerek Kayacık Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

DOKTOR DOĞAN DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Cenaze töreni için Mersin Cemevi'nde bulunan Gazi Güray'ın üvey amcasının oğlu Dr. Zeki Doğan, Mersin'de 27 otobüsle Ankara'ya gittiklerini belirterek, patlama anını ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Ankara'da araçlardan indikten sonra toplanma yeri olan gara gittik. Garda herkes kendi sendikası ya da örgütünü bekliyordu. Örgütler kendi kortejlerine çekilirken önce küçük arkasından da büyük bir patlama oldu. Patlamanın ardından biz Tabipler Odası hekimleri geri dönüp yaralılara müdahale etmeye çalıştık. Zaten ilk etap da çoğu ölmüştü. 30 hekim bir kısmına müdahale edebildik. O arada polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalemizi yapamadan bizi alandan dışarıya çıkarttı. Çünkü çıkmak zorundaydık, biz nefes alamıyorduk. Acaba orada yaralı olanlar nasıl nefes alabildiler onu da düşünmek bile istemiyorum."

"KENDİ HALİNDE BİR İNSANDI"

Dr. Zeki Doğan, yaşamını yitiren Gazi Güray'ın amcasının oğlu olduğunu da ifade ederek, "Yıllardır Mersin'de yaşıyordu. Emekli olmuştu, ekonomik gücü yetmediği için ara işlerde çalışıyordu. 3 çocuğu var. Bunlardan 2 kızını üniversite mezunu yapabildi. Oğlu da bu yıl spor akademisini kazandı. Kendi halinde, çoluğuna çocuğuna bakan kendi emeği ile uğraşan bir insandı" diye konuştu.

Patlamada ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dışkapı Hastanesi'nde yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek'in, Tarsus İlçesi Mithat Paşa Mahallesinde oturan ailesine acı haber ulaştı. Ailenin oturduğu mahalledeki baba evinde taziye çadırı kuruldu. Acılı aile Ankara'daki işlemlerin ardından Tarsus'a gönderilecek olan kızlarının cenazesini bekliyor. Yaşamını yitiren HDP üyesi Orhan Işıktaş'ın cenazesi de Tarsus'ta ulaştı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube yöneticisi Metin Peşmen'in cenazesi ise pazartesi günü Tarsus Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

ÜÇÜ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ölenlerden Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Elif Kanlıoğlu'nun ailesinin Muğla'da ikamet ettiği cenazesinin ise memleketi Artvin'de toprağa verileceği öğrenildi. Yine Mersin Üniversitesi öğrencileri olan Ali Deniz Uzatmaz'ın Gaziantep'te, Şebnem Yurtman'ın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktordan Polise Suçlama: Gaz Attılar, Yaralılara Yardım Edemedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • ffg: Katil AKP devleti 37 57 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: POLİS TEN HER ŞEY BEKLENİR ONLAR VATAN HAİNİDİR 33 38 Yanıtla ....: Başınız sıkışınca polis diye yırtınırsınız. Vatan haini kim belli 17 1
  • Şehitler ölmez vatan bölünmez: işiniz ya polisi yada AK partiyi suçlamak.Allah biliyor işini. 36 34 Yanıtla
  • urfalı: YEMEZLER DOKTOR BOZUNTUSU, VÜCUDA GİREN DEMİR BİLYELERİ ELİN LEMİ ÇIKARACAKTIN , İNADINA AK PARTİ. 45 18 Yanıtla
  • Ee: Yalan konuşmayın lan utanmazlar 24 33 Yanıtla
  • vanli: Doktor sun senin orda eylemde ne işin var seni trol doktor allah kolunuzu kurutsun amin okuyan amin desin belki dilek kapıları açık olur bu vatana hainlik edenler helak olur amin amin 35 17 Yanıtla
  • Acıttı mı cicim ? : Polis haksız yere mi müdahele etti. polis kanun çerçevesinde çalışır. polise saldıranlar karşısında kendini savunmuş. olayı çarpıtmaya çalışıp kime hizmet ediyorsunuz 39 11 Yanıtla
  • el turco: ulan bu sitede adi habere bak 30 19 Yanıtla
  • hatirlatma: Iyide Dr. Bey onlugun nerede. Madem hizmet seviyorsun, pkk lilarin yuruyusundesin, neden doguda degilde batidasin. Yani biraz devlete,polise, askere de saygi lutfen. POLIS ONLEM ALMAYA CALISIYOR. 31 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement