Doktorlara "Akılcı İlaç" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Doktorlara "Akılcı İlaç" Eğitimi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Merzifon,Gümüşhacıköy ve Hamamözü'nde görev yapan doktorlara "Akılcı İlaç" eğitimi verildi.

18.05.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Merzifon, Gümüşhacıköy ve Hamamözü'nde görev yapan doktorlara "Akılcı İlaç" eğitimi verildi.

Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi'nde verilen eğitimde konuşan Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Hasıripi, ilaçların insanoğluna vereceği olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için böyle bir eğitim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir endikasyon için uygun ilaç, etkililik, güvenlik, uygunluk ve maliyet kriterleri dikkate alınmışsa akılcı olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Hasıripi, şöyle konuştu:

"Bu antibiyotiklerin lüzumsuz kullanılmasını engelleyen doktorun yazdığı ilacın kullanılmasının sağlanması için düzenlenen durumlar, hastaların bu yanlış durumların ve uygulamaların farkına varması için oluşturulmuş bir uygulama şeklidir. Kullandığımız ilaçların doktor raporunda önerdiği şekilde kullanılması ve kendi isteğimize göre ilaç alımlarımız sağlığımızı olumsuz yönde etkileyecek şekilde sürükleyebilmektedir. Kullanılan ilaçlar ne kadar bilinçli kullanırsa o kadar ülke ekonomisine faydalı olur. Vatandaşlarımız, antibiyotik kullanımının hem farkındalar hem de bilincindeler. Şu anda eskisi gibi eczanelere gidip çanta çanta ilaç alıp evlerine bilinçsizce götürmüyorlar. İhtiyaçlarına göre doktorların yazdığı reçeteye göre alıyorlar. Doktorlarımız, hastalarına gerekli gördükleri ilaçları reçete etmekteler."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doktorlara 'Akılcı İlaç' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement