Doktoru Darp Etti, Basın Açıklamasıyla Özür Diledi - Son Dakika
Yaşam

Doktoru Darp Etti, Basın Açıklamasıyla Özür Diledi

Doktoru Darp Etti, Basın Açıklamasıyla Özür Diledi

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Recep Güzel’i görevi esnasında darp eden Şemsettin Karaköse, doktordan özrünü basın açıklaması yaparak diledi.

26.01.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Recep Güzel'i görevi esnasında darp eden Şemsettin Karaköse, doktordan özrünü basın açıklaması yaparak diledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayda, hasta yakını Şemsettin Karaköse, hastanede görev yapan Dr. Recep Güzel'e tartıştıktan sonra darp etmiş, yaşanan olay üzerine Dr. Güzel, Karaköse hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün, Tabipler Odası Diyarbakır Şubesi'nde Dr. Recep Güzel ile bir araya gelen Şemsettin Karaköse, düzenlenen basın toplantısıyla, darp ettiği doktordan özür diledi. Türk Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cengiz Güney, sağlık çalışanlara uygulanan şiddetin, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında yapılan uygulamadan kaynaklandığını ifade ederek, darp edilen Dr. Recep Güzel'inde örnek bir tutum sergilediğini dile getirdi. Güney, "Uzun zamandan beri sağlıkta dönüşüm programının yaşattığı sorunları anlatıyoruz. Özelikle sağlık çalışanlarına yüklenen bir çok yük mevcut. Bunların başından acilde zorunlu olarak belirlenen çalışma saatleri geliyor. Biz vatandaşlarımızın sağlık hakkını almaları hususunda her zaman yanlarında olduk. Sürekli bu taleplerini dile getirdik. Aynı zamanda sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti de her zaman kınadık. Şiddete maruz kalan doktor arkadaşımız Recep Güzel'e göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisine şiddet uygulayan Şemsettin Karaköse ve ailesinin mağdur olmasını istemedi" dedi.

Daha sonra söz alan Şemsettin Karaköse ise darp ettiği Dr. Recep Güzel başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarından özür dileyerek, yaptığı davranışın doğru olmadığını söyledi. Dr. Recep Güzel ise, 14 yıldır bölgede görev yaptığını hatırlatan Güzel, son 10 yılda sağlık çalışanlara karşı şiddetin artığına dikkat çekti. Güzel, "Sağlık çalışanlarına her geçen gün şiddet giderek artıyor. Hastalar, sağlıkta yaşanan bütün problemleri bizden kaynaklandığını biliyorlar. Sağlık uygulamalarını, politikalarını doktor yazmıyor. Yaşanan eksikliklerden biz sorumlu değiliz. Politikalardaki eksiklerden dolayı doktorlar hedef haline gelmiştir. Biz doktorlar, her zaman toplumsal barışa yakın insanlarız. Bize uygulanan şiddet olaylarının tekrar edilmesini istemiyoruz. Bölgede çalışan bir çok arkadaşımız fedakarca işlerini yapmaktalar. Sağlıkta şiddete son verilmesi gerekiyor. Bunu Diyarbakır'da siyasi partilerin kendi tabanlarına anlatmalı" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karaköse ile Güzel tokalaşmasıyla toplantı son buldu.

Güzel'in, darp olayı ile ilgili yaptığı suç duyurusunu geri çekmeyeceği öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Doktoru Darp Etti, Basın Açıklamasıyla Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement