Dokuma Gül Kokacak - Son Dakika
Yerel

Dokuma Gül Kokacak

Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, kardeş belediye Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün daveti üzerine, Isparta'nın Güneykent Beldesini ziyaret etti.

13.08.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, kardeş belediye Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün daveti üzerine, Isparta'nın Güneykent Beldesini ziyaret etti.

Ekibiyle Güneykent Belediyesinin sosyal projelerini inceleyen Tütüncü, eski yöntemlerle gül ve lavanta yağının çıkarıldığı gülhaneyi ziyaret etti.

Güneykent'in Türkiye'nin önemli gül üretim merkezlerinden olduğunu kaydeden Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanına bir gülhane yapmak istediklerini bildirdi. Gülhanede gülün endüstriyel kullanımıyla ilgili ilkel teknikleri gördüklerini belirten Tütüncü, şöyle devam etti:

"Kardeş belediyeler olarak Güneykent ve Kepez arasında Antalya'ya ve Dokuma alanına bir gülhane kazandırma fikri oluştu. Medeniyetimizde gül çok önemli. İlkel şartlarda biraz da nostaljik bir hava kazandırması bakımından yapılacak gülhanenin, Antalya için hayırlı bir hizmet olacağını düşünüyorum. Dokuma alanının içerisine bir gülhane kazandırma noktasında mutabakata vardık. Bunu yapacağız. Güneykentli hanımlara, atık eşyalardan ürettikleri hediyelik eşyaları, halıları Gülhane'nin yanında kuracağımız bir stantla satma imkanı sunacağız. İki belediye arasındaki kardeşliğin somut sonuçları olan bu hizmetler, Kepez'in kültürel zenginliğine katkı sağlamakla beraber, maddi bir takım destekler meydana getirmesi bakımından da Güneykent'te katkı sağlayacak."

Daha sonra Üretici Gül Kadınları Derneğini (Gülka-Der) ziyaret eden Tütüncü, halı atölyesinde eğitim alan kursiyelerlere başarılar diledi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de Kepez ilçesinin kardeşi olmaktan onur duyduklarını belirterek, "Ziyaretlerin daha sık olmasını diliyorum. 'İki kardeşin arası ne kadar sıcak olursa evin bacası o kadar sağlam tüter' derler. Güneykent, 'Kepez benim ağabeyim' diyecek. Kepez de 'Gül bahçem Güneykent' diyecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dokuma Gül Kokacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement