Dokuz Kişilik Odalarda Yattılar Şampiyon Oldular - Son Dakika
Güncel

Dokuz Kişilik Odalarda Yattılar Şampiyon Oldular

Dokuz Kişilik Odalarda Yattılar Şampiyon Oldular

İzmir Fen Lisesi, LYS'de ilk 10'a 4, ilk 100'e 8, ilk 500'e 24, ilk bine 30 öğrenci soktu.

02.07.2013 14:14  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Fen Lisesi, LYS'de ilk 10'a 4, ilk 100'e 8, ilk 500'e 24, ilk bine 30 öğrenci soktu. Üç yıl önce okul binası depreme dayanıksız olduğu için Bornova'dan geçici olarak Mavişehir'deki bir ilköğretim okuluna taşınan lisede öğrenciler üç kişilik odalar yerine dokuz kişilik yatakhanelerde uyumak zorunda kaldı. Okulun fiziki yetersizliklere rağmen Türkiye şampiyonu olan öğrenciler, tatillerini hasret kaldıkları sinema ve müzikle dolduracak.

27 YILDA 21 BİRİNCİ

İzmir Fen Lisesi, üniversiteye giriş sınavlarında 27 yılda 21 kez Türkiye birincisi çıkardı. Bornova'daki okul 2010 yılında depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. 291 öğrenci Mavişehir'de TOKİ tarafından yapılan ilköğretim okuluna taşındı. İlköğretim olarak planlanan okul Fen Lisesi öğrencilerine uyarlandı, sınıflar, yurt, bordumlar sınıf oldu. Fen Lisesi öğrencileri, üç kişilik yatakhane yerine dokuz kişilik odalarda kaldı. Yemekhaneleri ve sınıfları küçüldü. Fiziki yetersizliklere rağmen okulun başarı çıtası düşmedi. Okulun taşındığı yıl olan 2010'da tüm puan türlerinde Türkiye birincisi yine İzmir Fen Lisesi'den çıktı.

İzmir Fen Lisesi'nden bu yıl da LYS'ye 65 öğrenci girdi. İlk 10'a 4, ilk 100'e 8 öğrencisi giren okulun, ilk binde ise 30 öğrenci soktu. Diğer öğrenciler de sonraki sıralamalarda yer aldı. MF 1 Türkiye birincisi Fatih Aslan, MF 2 ve 3 Türkiye birincisi Mert Mestanoğlu, MF 1 Türkiye dördüncüsü Doruk Çetin oldu.

KAÇTA KALKTILAR KAÇ KADAR ÇALIŞTILAR

Başarılı öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasından bir gün sonra bu kez okulda aileleri ve öğretmenleriyle buluşup kutlama yaptı. İzmir Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar, okulun başarısında öğrenci ve öğretmenlerin seçilerek alınmasının, disiplinin çalışmanın, okulun yatılı olmasının etkili olduğunu söyledi. Acar, okulda öğrencilerin 06.30'da yataktan kalktıklarını, 08.30-16.30 saatleri arasında derslerin yapıldığını, 18.30-21.45 arasında etüd çalışması olduğunu isteyen öğrencinin 23.00'a kadar ders çalışabildiğini ifade etti.

TATİLDE HABERİ ALDI

Türkiye şampiyonlarından Mert Mestanoğlu, Kuşadası'nda otelde tatil yaparken şampiyonluk haberini aldığını, otelde herkesin kendisiye fotoğraf çektirdiğini, kutlama yapıldığını belirterek, tıp ya da işletme eğitimini İstanbul'da alacağını söyledi. Klasik müzik dinlemekten, yüzmekten ve bilgisayar oyunlarından hoşlanan Mestanoğlu, yaz tatilinde İngilizcesini geliştirecek.

FİLM TUTKUNU

Mestanoğlu ile aynı sınıfta okuyan Fatih Aslan ise tam bir film tutkunu. LYS nedeniyle izleyemediği 'Lincoln' ve 'Pi'nin hayatı' adlı filmleri en kısa zamanda görmek istiyor. Basketbol oynuyor ve çok kitap okuyor.

BİLGİSAYAR OYUNU TUTKUNU

MF 1 Türkiye dördüncüsü Doruk Çetin ise bilgisayar oyunu tutkunu. Yaz tatilinde yeni oyunlarla eğlenmeyi planlayan Doruk Çetin de üniversite eğitimini İstanbul'da alacak.

Bu arada İzmir Fen Lisesi'nin yıkılan binasının yerine yenisi yapıldı. Ancak okul önümüzdeki öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerini ağırlayacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dokuz Kişilik Odalarda Yattılar Şampiyon Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement