Şebeke 60 Saatlik Görüntüyle Çökertildi - Son Dakika
Güncel

Şebeke 60 Saatlik Görüntüyle Çökertildi

Şebeke 60 Saatlik Görüntüyle Çökertildi

İstanbul'dan TIR'a yüklenen 50 bin dolar değerindeki plastik ham maddeyi, 3 şehir dolaştırıp 25 bin dolara satan şebeke çökertildi.

22.09.2014 10:07  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan paravan bir nakliye şirketine ait TIR'a yüklenen 50 bin dolar değerindeki plastik ham maddeyi, 3 ayrı araç değiştirerek 3 şehir dolaştırıp 25 bin dolara satan şebekeyi, 350 güvenlik kamerasının 60 saatlik görüntülerini izleyerek çökertti.

Güvenlik kamerası görüntüleri ve TIR sürücülerinin ifadelerine göre, şüphelilerden birinin daha önce dolandırıcılık suçlarından sabıkası bulunan beyaz takke takıp şalvar giyen ve çevresinde 'Hacı Ahmet' olarak bilinen 45 yaşındaki Ahmet Vural olduğunu belirleyen polis, İstanbul'un Şişli İlçesi'nde düzenlediği operasyonla Ahmet Vural ile birlikte kendisine yardımcı olan R.Ç. ve H.H.'yi gözaltına aldı.

İstanbul'da sahte evraklar düzenleyip paravan nakliye şirketi kuran Ahmet Vural, R.Ç. (26) ve H.H. (48), Beykoz İlçesi'nde Erturan Doğan Oğuz'a ait 50 bin dolar değerindeki plastik yapımında kullanılan hammaddeyi Kocaeli'ne götürmek için anlaştı.

TIR garajında bulunan bir sürücü ile anlaşan dolandırıcılar, araca yükledikleri malzemeleri Kocaeli'ne götürmek üzere yola çıktı. TIR'ı kendi araçlarıyla takip eden dolandırıcılar, iddiaya göre TIR sürücüsü Y.A.'ya malların yanlış yüklendiğini, Kocaeli yerine Bursa'ya götürüleceğini söyledi.

Dolandırıcılar, önceden anlaştıkları Osmangazi İlçesi'ndeki bir depoya indirdikleri malları, daha sonra A.A.'ya ait TIR ile Kocaeli'ne götürülüp müşteri aradı. Müşteri bulamayan dolandırıcılar daha sonra malzemeleri M.S.'ye ait TIR'a yükleyip İstanbul'a götürerek, yarı fiyatı olan 25 bin dolara sattı.

İLK TIR'IN ŞOFÖRÜNÜ ARAYINCA

Malların yerine ulaşmadığını öğrenen Erturan Doğan Oğuz, ilk yüklemeyi yapan TIR'ın sürücüsünü arayınca dolandırıldığını anladı. TIR sürücüsünün malları Bursa'ya götürdüğünü söylemesi üzerine Oğuz, Bursa'ya gelerek ilk yükleme yapılan TIR'ın plakasını verip, şikayetçi oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri başlattıkları soruşturmada 350 ayrı güvenlik kamerası ve MOBESE'lerin 60 saatlik kayıtlarını izleyerek malların İstanbul'dan çıkarılıp Bursa, Kocaeli ve tekrar İstanbul'a götürüldüğünü belirledi. Polis, plakasını belirlediği TIR sürücülerinin ifadelerini alarak soruşturmayı derinleştirdi.

İSTANBUL'DA YAKALANDILAR

Yürütülen çalışmalar sonucu şüphelilerden birinin çeşitli dolandırıcılık suçlarından sabıkası bulunan, beyaz takke takıp şalvar giyen ve çevresinde 'Hacı Ahmet' olarak bilinen Ahmet Vural olduğunu belirleyen polis, İstanbul'un Şişli İlçesi'nde düzenlediği operasyonla Vural ile birlikte kendisine yardımcı olan R.Ç. ve H.H.'yi gözaltına aldı.

Ele geçirilen malzemeler, sahibi Erturan Doğan Oğuz'a teslim edilirken 'Dolandırıcılık' suçundan gözaltına alınıp Bursa'ya getirilen 3 şüpheliden Ahmet Vural tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şebeke 60 Saatlik Görüntüyle Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement