Dolandırıcılar Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılar Kıskıvrak Yakalandı

Gaziantep’te, vatandaşları konutlarına elektrik ve su tesisatı aboneliği yaptırma vaadiyle 13 bin 850 TL dolandıran şahıslar, polis tarafından yakalandı.

22.09.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, vatandaşları konutlarına elektrik ve su tesisatı aboneliği yaptırma vaadiyle 13 bin 850 TL dolandıran şahıslar, polis tarafından yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile alakalı olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizin ilimizde meydana gelen dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarının önlenmesine yönelik Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yapmış olduğu çalışmalarda; 18.09.2014 tarihinde, şüpheliler C.K. ve A.O.T. isimli şahıslar, ilimiz genelinde 10 müştekinin konutlarına elektrik ve su tesisatı aboneliği yaptırma vaadiyle toplam 13 bin 850 TL tutarında paralarını alarak dolandırılması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile gözaltına alınmışlardır. Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğümüz Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şüphelilerin; ilimiz genelinde Tedaş'tan abonelik almak isteyen kişilere bir yolla ulaşıp irtibata geçerek, kendilerini Tedaş'ta görevli olarak tanıtıp resmi yolla ve daha ucuza abonelik yapabileceklerini söyleyerek, güvenlerini kazındıkları kişilerden, anlaştıkları bedelin bir kısmı ile abonelik için gerekli belgeleri aldıkları, ancak abonelik işlemlerini gerçekleştirmedikleri, dolandırmak istedikleri kişilerin yanına Tedaş'ta ya da Gaski'de çalışıyormuş süsü vererek, ellerinde telsizle elektrik ve su tesisatında kullanılan bir takım malzemelerle gittikleri, önceden hazırlamış oldukları fatura fotokopilerini de göstererek vatandaşların güvenini kazanıp dolandırdıkları anlaşılmıştır. Yakalanan şüphelilerle birlikte 1 adet el telsizi, 1 adet mühür pensesi, 1 adet abone numarasını gösterir elektrik abone levhası, 2 adet fatura, 1 adet kablo kesmede kullanılan el pensesi, 10 adet mühür bağlama teli, 39 adet kurşun mühür ve 36 adet Tedaş amblemi ele geçirilmiştir. 19.09.2014 tarihinde adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılar Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement