Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor

Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor

Her gün binlerce sürücünün kullandığı caddelerde, direklere sahte park yasağı tabelası asılarak vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

08.10.2015 11:15  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, bazı otopark işletmecilerinin para kazanmak için uygulamaya koyduğu yöntem akıllara durgunluk verdi. Binlerce vatandaşın aracının çekilerek sahiplerine ceza yazılmasına sebep olan 'yasak park' tabelalarının bir kısmının, otopark mafyaları tarafından takıldığı iddia edildi.

VATANDAŞIN CANI YANIYOR

Araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen 'yasak park' tabelaları dayanak gösterilerek her gün binlerce vatandaşın aracı otoparklara çekiliyor. Park yasağı tabelalarıyla ilgili ortaya çıkan bir detay ise belediyelerde denetim mekanizmasının tam çalışmadığını ve vatandaşın bu yolla büyük mağduriyete uğradığını gözler önüne seriyor.

SAHTE TABELA TAKIYORLAR

Tabela takma ve denetleme yetkisi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü'ne ait. Buna rağmen bazı kişilerin belediyenin bilgisi dışında istediği yerlere usulsüz tabela astığı öne sürüldü. Daha sonra buraya park edilen araçlara önce trafik polisince 88 lira park yasağı cezası uygulanıyor. Ardından belirli otoparklara çekilen araçlar için 90 lira çekici ücreti ile 10 lira otopark ücreti isteniyor.

ŞİKAYETLER ARTTI

Artan şikâyetler üzerine yapılan usulsüzlükle ilgili denetimlerin başladığını söyleyen İBB Trafik Müdürlüğü Başkanı Yunus Emre Ayözen, etiketsiz, bandrolsüz tabelaların hepsini söktüklerini açıkladı. Ayözen, şunları kaydetti: "Konu bize iletildikten sonra tabelaları kontrol ettiriyoruz artık. Yani usulsüz 'Park yasaktır' tabelaları varsa ve etrafında bahsedilen otoparklardan varsa buna bakıyoruz. Bizden başka polis de dahil hiç kimsenin tabela takma yetkisi yoktur."

SAHTE TABELA MAĞDUR ETTİ

Sahte tabelalar yüzünden birçok kez mağduriyet yaşadığını söyleyen A.Ö., itirazlarda bulunmasına rağmen netice alamamaktan yakındı. Aracının Fatih'teki yediemin otoparkı civarından çekildiğini belirten Ö., "Ben tabelalarda etiket ve bandrol yok diye polise itiraz ettim. Ama polis bana 'Ben istediğim yerden çekerim, karışamazsın bana!' dedi. Aynı cadde üzerinde sürekli park ettiğim bir cami yanı vardı. Bu kez oraya park ettim. Hiç tabela olmadığı halde gelip buradan da çektiler." diye konuştu. Aracının neden kaldırıldığını sorduğunda, 'Buraya tabela takılacak' cevabını aldığını anlatan Ö., "Günler sonra caddeye etiketsiz ve bandrolsüz tabela takıldı. Bunu yapanlar da Trafik Vakfı bünyesinde bulunan yediemin otoparkıdır." iddiasında bulundu.

Son Dakika Ekonomi Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Sezgin: Allah'ı olan İstanbul da ücretsiz bir park yeri göstersin. İnsana bu kadar yolunacak KAZ gözüyle bakan başka bir yönetim var mı. 14 0 Yanıtla
  • .: Bu dünyada kul hakkı yiyenler sanmasın kar yapdım diye yarın allahın huzurunda yedikleri Hakları sahiplerine geri iyade edicekler Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır." (Müslim) 12 0 Yanıtla
  • 34: Yıllardır bazı polislere kurtarıcı ve otopark çilar ortak calisirlar 8 3 Yanıtla
  • kobra: Hdp isdir 9 2 Yanıtla
  • oylar akp ye: islam yaşamasa kıyamet kopabilir 3 5 Yanıtla
  • asfd: ah o yedi emin yok mu soyguncular allah evlerine ateşler salsın 7 0 Yanıtla
  • Adress: Denetim sıkıntılı sistem bozuk sağolsun AKP ve Gönül'lerin Başkan'ı düzeltiyor ne yapsın hepsine yetişemiyorlar 1 5 Yanıtla
  • vatandaş : neyıne şaşiyorsunuz bunun bu ulkede doğru düzgun adam gıbı iş yapanları destekleyen taktır eden bır devlet mi var yoksa bir millet mi var .bunlar primyapiyor bu ulkede.normaldir 5 1 Yanıtla
  • seni gidi...: bunu yaptıran serefsizlerden hesap sormak gerek 6 0 Yanıtla
  • Yonetmen: Oyuncular trafik polisi cekici otoparkcı figür arac sahibi. Konu. Arac sahibinin zor anları 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.


Advertisement