Dolandırıcılar Yeni Oyunu: Kargo Mesajı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılar Yeni Oyunu: Kargo Mesajı

Telefon dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemlerin arasına bir yenisi daha eklendi.

03.09.2014 09:34  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolandırıcılar artık yöntemleri arasına kargo mesaj sistemini dahil etti. Cep telefonuna 'H102715 nolu kargonuz adresine teslim edilememiştir. Verilen numarayı arayıp gönderici firmadaki bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız' mesajı gönderilerek kendilerinin aranmasını sağlayan dolandırıcılar telefon abonelerini kandırıyor.

DAKİKALARCA HATTA BEKLETİYORLAR

Verilen numarayı arayan abone ise, kargo adresini güncellemek için dakikalarca hatta bekletilerek, dakika üzerinden ücretlendiriliyor. Uzun süre yetkili kişiye bağlanmayı bekleyen vatandaşlar ise, birkaç denemeden sonra kandırıldığını ancak anlıyor.

900'LÜ HATLARLA EŞDEĞER

Numarayı aramanın dakika bedelinin ise 900'lü hatlarla eşdeğer olduğu öğrenildi. Uzmanlar vatandaşları, telefon veya adrese gelen postaları gerekli kontrolleri yapmadan harekete geçmemeleri konusunda uyardı.


Dolandırıcılar Yeni Oyunu: Kargo Mesajı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dolandırıcılar Yeni Oyunu: Kargo Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • VATANDAŞ: DOLANDIRICILARI MAHKEMELER SERBEST BIRAKIYOR HERKES DOLANDIRICI OLSUN DİYE. MAHKEMEDE dolandırılan kişide MAHEKEMEDE SERBEST BIRAKANLARI DOLANDIRSIN . BİRDAHA SERBEST BIRAKMAMASI İÇİN. 29 1 Yanıtla BU KANUN DEGİŞECEK: Evet bu suç a teşfik sorun ve biran önce yaptırımlar ve cezalar kanunu degiştirilmelidir. Ey insanlar ALLAH dogru olanları sever, bu yüzden aranıza şeriat kanunu koymak istiyor. . Eli kesilmesinden hırsız korkak, sen nye korkuyorsun degilsen. 0 0
  • maydogmus: NEDEN TELEFON NUMARASINI ACIKCA YAZIP BUNLARI DEŞİFRE ETMİYORSUNUZKİ . . . NEREDE BU HABERİN VATANDASI KORUYUCULUGU . . DOLANDIRICILAR KOLLANIYPR 17 0 Yanıtla
  • eyüp akbaş: Hükümetin bu konuda çok ciddi yaptırımlar ve cezalar uygulaması gerekir. . Mağdur halkın vebali hukumetten sorulur. . Adamlar elini kolunu sallayarak resmen vatandaşı soyuyor ve bir gün ceza almadan çıkıyor. . Ya yasalar gereğini yapıp bunları süründürmeli yada şeriat kanunları devreye girmeli. . Elini burnunu kes bakalım bir daha yapacakmı?? 12 1 Yanıtla
  • T.C.: günaydın bu olay bir yıl önce başladı 8 1 Yanıtla
  • DAHA: DAHA NELER GÖRECEĞİZ! 1 1 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement