Dolandırıcılara 13 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılara 13 Bin Lirasını Kaptırdı

Adana'da 48 yaşındaki Hürü Gülegül, bir içecek firmasının adını kullanarak 'kampanyadan 20 bin lira ödül kazandınız' sözlerine inanıp, kredi kartlarından çektiği 13 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırdı.

29.03.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 48 yaşındaki Hürü Gülegül, bir içecek firmasının adını kullanarak 'kampanyadan 20 bin lira ödül kazandınız' sözlerine inanıp, kredi kartlarından çektiği 13 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Vergi dairesinden emekli olan 2 çocuk annesi Hürü Gülegül'ün cep telefonuna, 27 Mart öğle saatlerinde 'Tebrikler, 20 bin TL kazandınız' mesajı geldi. Dolandırıcıların gönderdiği mesaja inanan Gülegül, mesajda yer alan telefon numarasını arayarak kampanya hakkında bilgi almak istedi. Dolandırıcılar, Gülegül'e, "Talihli 10 bin kişi arasında 9'uncu oldunuz. Size 20 bin TL hediye, ayrıca 5 bin lira da reklam parası çıktı. Ancak, bunun için vereceğimiz hesap numarasına para yatırmanız lazım, sonra iade edilecek" diyerek para göndermesini istedi. Hürü Gülegül, 2 gün içinde kredi kartlarından çektiği 13 bin lirayı verilen hesaba yatırdı.

Tekrar dolandırıcıları arayan Hürü Gülegül'e, "Kampanyadan kazandığınız parayı ve yatırdığınız hesabına göndereceğiz. Bunun için de son bir işlem yapılacak, ATM'den son kez 300 TL yatırmanız gerekiyor" denildi. Bunun üzerine Gülegül, tekrar banka şubesine gidip telefonla kendine talimat veren dolandırıcıların söylediği hesaba ATM'den 300 lira yatırmaya çalıştı. Bu sırada para çekmeye gelen bir vatandaş, sürekli telefonla konuşan Hürü Gülegül'e, 'dolandırılıyorsun' uyarısında bulundu. Gülegül ise uyarıya rağmen işlem yapmayı sürdürdü. Bunun üzerine aynı kişi polisi arayarak durumu bildirdi. O sırada bölgede devriye gezen ekipler, hemen olay yerine gelip, Gülegül'ün para yatırmasını engelledi.

Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen Hürü Gülegül'ün ifadesi alındı. Gülegül, "Aslında bu tip olayları çok duydum, biliyorum. Beni arayanların da dolandırıcı olabileceğini tahmin ettim ama paraya ihtiyacım olduğu için de umutlandım. Kredi kartlarımdan para çekip yatırdım. Bugün de son işlem olarak 300 TL yatırmamı istediler. Bir vatandaş gördü, 'dolandırılıyorsun' dedi. İhbar ettiği polisler de gelip parayı yatırmak üzereyken engel oldu" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılara 13 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement