Dolandırıcıları Yakalatan Vatandaş Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcıları Yakalatan Vatandaş Ödüllendirildi

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde kendisini savcı ve emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcıların yakalanmasını sağlayan vatandaş, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez tarafından ödüllendirildi.

21.04.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde kendisini savcı ve emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcıların yakalanmasını sağlayan vatandaş, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez tarafından ödüllendirildi.

Şuhut'ta kendilerini savcı ve emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcılar, bazı vatandaşları telefonla arayarak evlerindeki para ve ziynet eşyalarını kendilerine teslim etmelerini istedi.

Telefonla aranan vatandaşlardan İ.B. adlı bayan durumdan şüphelenerek 155 Polis İhbar Hattı'nı aramasıyla şahısların dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

İ.B.'den dolandırıcılarla irtibatta kalmasını ve onlardan isteklerini kabul ederek Şuhut'a gelmelerini sağlamasını isteyen Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşın evindeki ziynet eşyalarını almak üzere Şuhut'a gelen dolandırıcıları kıskıvrak yakaladı.

Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, dolandırıcıların yakalanmasını sağlayan İ.B. ve Şuhut İlçe Emniyet Müdürü Emin Topçu'yu makamında kabul etti.

İ.B.'ye teşekkür ederek çeşitli hediyelerle ödüllendiren Kaymakam Görükmez, sıkça rastlanan dolandırıcılık olaylarında vatandaşların bilinçli davranması ve durumu 155 Polis İhbar Hattı'na bildirmesi gerektiğini vurguladı.

Örnek davranışı nedeniyle İ.B.'ye teşekkür eden Görükmez, gerçekten her geçen gün dolandırıcılık yöntemlerinin değiştiğini söyledi.

Görükmez, "Güvenlik güçlerimizde bu yeni yöntemleri kısa zamanda çözerek aydınlatmaya gayret ediyor. Tabi bu gayretin başarıya ulaşmasında en önemli etken vatandaşlarımız. Onların şüpheli durumlarda mutlaka güvenlik güçlerine bilgi vermesi birçok olayın aydınlığa kavuşmasını sağlayacaktır. Ben bu vesileyle yaptığı ihbarla şahısların yakalanmasını sağlayan hanımefendiye teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dolandırıcıları Yakalatan Vatandaş Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement