Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı

Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı

Bursa'da yalnız yaşayan emekli 47 yaşındaki Kamuran Gürer adlı kadın, dolandırıcıların tuzağından zabıtaya yazdığı not ile kurtuldu.

07.03.2015 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yalnız yaşayan emekli 47 yaşındaki Kamuran Gürer adlı kadın, dolandırıcıların tuzağından zabıtaya yazdığı not ile kurtuldu. Kendisini polis olarak tanıtan ve telefonunu kapatmamasını isteyen dolandırıcıyla konuşurken, gördüğü zabıtaları polis zannedip, yazdığı notla yardım isteyen Gürer, olaya müdahale eden polis ekiplerinin yönlendirmesiyle parkta buluştuğu 2 şüpheliyi yakalattı.

Merkez Nilüfer İlçesi, Yüzüncüyıl Mahallesi'nde yalnız yaşayan Kamuran Gürer'i arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bankadaki parasını çekerek bir poşete koymasını istedi. Telefondaki kişinin kimlik numarası, anne ve babasının adını da söylemelerine rağmen dolandırılmak istediğini anlayan Kamuran Gürer, telefonda konuşurken bu sırada caddeden geçen zabıtaları gördü. Polis sandığı zabıtaları durdurarak kağıt ve kalem istedi. Telefondaki kişiyle konuşmasını sürdüren Gürer, not kağıdına dolandırılmak istediğini yazdı. Bunun üzerine zabıtaların haber verdiği sivil polisler geldi. Telefonu kapatmayarak dolandırıcıyı oyalayan Kamuran Gürer, yine not kağıtlarına polislere dolandırılmak istendiğini yazdı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri de yine kağıtlara yazarak Kamuran Gürer'i yönlendirmeyi başladı. Telefonda ki ses paraları bankadan çektikten sonra bir poşete koyarak parktaki bankın altına koymasını söyledi. Bunun üzerine Kamuran Gürer, polislerin verdiği sahte paraları, dolandırıcının söylediği bankın altına bıraktı ve uzaklaştı. Bu sırada önlem alan polisler poşeti almaya gelen 20 yaşındaki Mehmet Akat ve Suriyeli 25 yaşındaki Ebu El Kasım Şeyh Taha yakalayarak gözaltına aldı. Gürer, şöyle dedi:

"Bir yakınım 150 bin lira kadar dolandırılmıştı. Hep 'Beni ararlarsa ne yaparım?' diye düşünüyordum. Dün sabah dolandırıcılar aradığında polis sandığım zabıtalardan yardım istedim. Polisler olay yerine gelip bana kimliklerini gösterince rahatladım. Polis neden para istesin vatandaşlar uyanık olsun ve artık bu dolandırıcılara kanmasın."

Kamuran Gürer'i dolandırmak isteyen iki şüpheli nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement