Dolandırıcıların Eline Düştüğü, Trafik Cezasıyla Ortaya Çıktı, Hayatı Karardı - Son Dakika
Ekonomi

Dolandırıcıların Eline Düştüğü, Trafik Cezasıyla Ortaya Çıktı, Hayatı Karardı

Kimlik bilgileri dolandırıcıların eline geçen Seyfeddin Çakmak, sahte kimlikle 1 milyon lira borçlandırıldı. 9 yılda farklı kentlerde 150 mahkemeye katıldı, icra nedeniyle 3 kez cezaevine girdi.

19.04.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kartal'da eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşayan 33 yaşındaki Seyfeddin Çakmak, işçi olarak kendi halinde bir vatandaş iken 2007'de ileride hayatını altüst edecek basit bir olaya karıştı. Çakmak, kullandığı motosikletle hız limitini aşınca evine trafik cezası geldi. Ardından borcunu ödemek için vergi dairesine gitti. Cezasını ödeyen Çakmak, burada başka bir borcu olup olmadığının sorgulanmasını istedi. Yapılan sorguda Çakmak, tesadüfen kendisi adına Mersin'de hayali şirket kurulduğunu ve vergi borcu olduğunu öğrendi. Vakit kaybetmeden savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

MAHKEME KAPISINDA GEÇEN HAYAT

Çakmak, ilk zamanlar tutuklanmamak için borçlarını ödedi. Ancak bir ay sonra bir bankadan ödeme ihtarı geldi. Böylece bitmek tükenmek bilmeyen ihtarlar gelmeye başladı. Çakmak adına Mersin, Niğde ve Adana'da arsa, çok sayıda araç, banka kredileri alınmıştı. 3 çocuk babası adam toplamda 1 milyon lira borçlandırılmıştı. O günden bu yana hakkında 150 dava açıldı. Mahkeme mahkeme dolaştı, sadece Niğde'ye 10 kez gitti. Çakmak, mahkemelere sunduğu belgelerle çoğundan beraat etti.

CEZAEVİNDE BİLE MAĞDUR

Bazı bankalarla icralık olan Çakmak, borçlarını ödeyemediği için 3 kez cezaevine girdi, toplam 41 gün hapis yattı. Cezaevinde olduğu sırada bile Konya'da kendi adına para çekildiğini öğrendi. Çakmak, savcılık aracığıyla Merkez Bankası, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Denetleme Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak kendisini mağdur eden kişi ya da kişilerin yakalanması ve bir daha işlem yapılamaması için tedbir istedi. Çakmak'ın birçok davası ise hala devam ediyor.

'KİMLİĞİMİ HİÇ KAYBETMEDİM'

Seyfeddin Çakmak, halen çalıştığı işyerinden icralık olduğu için maaşının yarısının kesildiği söyledi. Çakmak şöyle devam etti: "Kimliğimi hiç kaybetmedim. Öğrendiğim kadarıyla dolandırıcı kimlik bilgilerimi birebir kullanıyor. Sadece fotoğrafını değiştirmiş. Beni artık hangi mahkemeden çağıracaklarını bilmiyorum. Devletin bu olaya el koymasını istiyorum. Zaten maddi durumum çok kötü. Artık kimlik bilgilerimi kullanan dolandırıcının yakalanmasını istiyorum. İstanbul dışındaki mahkemelere gitmek için ödediğim yol paramı çocuklarımın rızkından kesiyorum. Bıktım artık. Mahkeme yüzü görmek istemiyorum." (Kaynak:Sabah)

Dolandırıcıların Eline Düştüğü, Trafik Cezasıyla Ortaya Çıktı, Hayatı Karardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolandırıcıların Eline Düştüğü, Trafik Cezasıyla Ortaya Çıktı, Hayatı Karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • bide burdan bak: Bir hakim bu adamı nasıl hapse atar ya... bu nasıl bişey dir ya. cezayı bu adam değil bankalara kesin. Bankalar tefecilerden beter oldu artık. yeter ya ne zaman bu bankalara dur denilecek 20 0 Yanıtla
  • adalet lazim: bakalim yeni calinan kimlik bilgileriylele neler olacak ve kac insan magdur olacak. Suclu olan devlet (tedbir almadigi icin) cezayi cekenler insanlar. Simdilerde topu birbirlerine atip duruyorlar partiler ysk .. 10 0 Yanıtla
  • Ruhun şad olsun ATAM: Noter noter kimlik bilgileri karşı tarafa veriliyor 6 0 Yanıtla
  • Murat kara : Bu Saçmalığı çözün yazık adama avrupada borcunu ödemedigin zaman icralik olup kara listeye giriyorsun daha sonra 5 yıl boyunca ne bir çöp alabilirsin taksitle nede bir kredi kartı kullanıyorsun ilk maduriyeti anlarım sonrası saçma 1 0 Yanıtla
  • zeki capan oglu: kardesim ismini deyistir yeni kimlik al bir kere mahkemelik ol ve serefsizlerden kurtul yoksa ? 1 0 Yanıtla
  • Gökhan: Bence aile bakanımız olaya el atmalı yoksa ailesi dağılacak bu beyfendinin , dolandırılıyor ama hala kendini anlatmaya çalışıyor , bence bu beyfendinin kimliği ile ona ev araba satan bankalarda çalışan memurları incelemeye almalılar ve dava açmalılar, bankalarda olaya el atmalı faiz almasını biliyorsunuz Madem öyle kime kredi verdiğinizden emin olun 1 0 Yanıtla
  • : Feryadnına bir an evvel kulak veren müalüman evladı işallah olur gerçekten çok kötü bir durum 1 0 Yanıtla
  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Kütahya'da Hibeli Nohut Üretimi Projesi Başladı
    10:12 Kütahya'da Hibeli Nohut Üretimi Projesi Başladı

    Kütahya'nın Eskiyüreğil ve Eynegazi köylerinde yürütülen 'Sözleşmeli Nohut Üretimini Yaygınlaştırma' projesi kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeli nohut tohumları dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında toplamda 43 üreticiye bin 30 dekar alanda 12 bin 875 kilogram nohut tohumu ve tamamı hibe olan 52 litre Fungusit ilacı temin edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, nohut ekimi esnasında üreticilere bilgiler vererek sorunlar ve çözümleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu
    10:06 Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. yıl sonu dolar beklentisi 40,01 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 oldu.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement