Dolandırıcılık iddiası - - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılık iddiası -

Elbistan ilçesinde bir kişi, "kredi kartı aidatını geri alacağız" diyen kişi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

02.08.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesinde bir kişi, "kredi kartı aidatını geri alacağız" diyen kişi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Elbistan'da yaşayan Kemal K, cep telefonuna gelen "Kredi kartı aidatlarınızı geri almak istiyorsanız arayın" mesajı üzerine belirtilen numarayı aradı. Sorununu çözeceklerini belirten kişiye dosya masrafı için kredi kartı numarasını veren Kemal K, kartından 950 lira çekildiğinin fark etti. Bunun üzerine durumu önce İlçe Tüketici Hakem Heyetine bildiren Kemal K. savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Kemal K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartına ödediği aidatı geri almak isterken mağdur olduğunu söyledi.

Cep telefonuna gelen mesajda belirtilen numarayı arayarak görüştüğü kişi tarafından dolandırıldığını öne süren Kemal K, "Telefondaki şahıs, 'kartınızın 950 liralık fırsat paketi var, bunu güncelleyelim mi?' diye sordu. Cep telefonuma tek kullanımlık bir şifre gönderdiklerini ve onu vermemi istediler. Ben de verdim. Telefonu kapattıktan sonra mesajı tekrar okuyunca dolandırıldığımı anladım. Numarayı tekrar arayarak işlemin iptal edilmesini istedim ancak iptal etmediler" dedi.

Kendisini dolandıran kişilerin daha sonra adresine kargo ile bir paket gönderdiğini, bu şekilde de dolandırıcılığın yasallaştırılmaya çalışıldığını belirten Kemal K, paketi kabul etmediğini kaydetti. Kemal K. parasının iade edilmesi için sürekli aradığı kişilerin kendisini oyalaması üzerine suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Elbistan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Mustafa Gören de hakem heyetine yapılan başvuruların tamamen ücretsiz olduğunu belirterek, vatandaşları cep telefonu ile yapılan işlemler konusunda şifrelerini ve kart numaralarını vermemeleri konusunda uyardı.

Dolandırıcılık iddiası -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılık iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement