Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Çorum ve Konya Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonda, çok sayıda kişinin banka ve kimlik bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yapan 6 kişilik şebeke çökertildi.

24.03.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum ve Konya Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonda, çok sayıda kişinin banka ve kimlik bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yapan 6 kişilik şebeke çökertildi. Gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum'da Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne müracaat eden N.D., bir internet sitesinden bilgisi dışında 1120 TL ve 1488 TL'lik harcamalar yapılarak 2 televizyon alındığını belirtip, şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, kargo bilgilerini inceledi. Ürünü teslim alan kişinin Konya'da olduğunun tespit edilmesi sonucu Konya Emniyeti ile irtibata geçen Çorum Emniyeti, zanlıların yakalanması için düğmeye bastı. Çorum ve Konya Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin birlikte yaptığı ortak operasyonda, kargodan ürünleri teslim almaya gelen ve üzerinde sahte kimlikler bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, sahte evrak düzenlemede kullanılan 7 baskı, mühür ve kesme makinesi, çok sayıda değişik kişilere ait nüfus cüzdanı, fotoğraflar, kredi kartları, nüfus cüzdanı örnekleri, adres bilgileri, başkasına ait kredi kartlarıyla alınmış 4 değişik markalarda bilgisayar, 2 adet kayıt alma özelliği bulunan gizli kalem ve anahtarlık kamera, 13 cep telefonu sim kartı, çok sayıda dijital materyal, farklı kişiler adına düzenlenmiş yüksek meblağlarda faturalar ve elektronik ev aletleri ele geçirildi. Polis malzemelere el koyarken, şüpheliler M.Ş.D., S.I., R.B., İ.E., H.Ö. ve S.B., 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, banka kredi kartlarının kötüye kullanımı, resmi belgede sahtecilik, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması' suçlarından adliyeye sevk edildi. 6 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement