Dolar Kuru 2,09 TL'nin Altına İndi - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Kuru 2,09 TL'nin Altına İndi

Dolar kuru, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışlarında acele etmeyebileceği beklentisinin yarattığı iyimserlikle 2.09'un altına indi.

23.07.2014 10:20  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha da gevşek politika uygulayabileceği beklentisiyle dolar kuru 11 Haziran'dan beri ilk kez 2.09 seviyesinin altına geriledi.

Dün ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile 2.11'in altına gerileyen ve bu sabah da güne 2.1050'nin altında başlayan dolar, en düşük 2.0895 seviyesini gördü.

KÜRESEL İYİMSERLİK DÜŞÜŞTE ETKİLİ

Bir bankanın döviz masası müdürü, "Küresel iyimserlik kurdaki düşüşte ana belirleyici. Ancak Rusya riskini almak istemeyen bazı yatırımcılar risk iştahını Türkiye lehine kullanıyor. Bir diğer taraftan ise önemli teknik seviyelerin kırılmış olması daha fazla düşüşün de önünü açıyor" dedi.

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ GÖZARDI EDİLİYOR

Bankacıların verdiği bilgiye göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle yatırımcılar bu ülkelere ilişkin riskini azaltmak ancak küresel piyasalardaki risk iştahını da değerlendirmek istiyorlar.

Buna paralel olarak yatırımcılar Rusya'ya aktaracakları bazı girişleri de Türkiye'ye yönlendiriyorlar.

Bu trend TL'nin bugün dolar karşısında gelişmekte olan diğer para birimlerinin de üzerinde performans göstermesine destek oluyor.

Dolar Kuru 2,09 TL\'nin Altına İndi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolar Kuru 2,09 TL'nin Altına İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.


Advertisement