Doları Boz Oyunu Boz" - Son Dakika
Güncel

Doları Boz Oyunu Boz"

Doları Boz Oyunu Boz"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "doları boz oyunu boz" çağrısına vatandaşın gösterdiği desteğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bunu daha da büyüteceğiz, iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacağız" dedi.

05.12.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "doları boz oyunu boz" çağrısına vatandaşın gösterdiği desteğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bunu daha da büyüteceğiz, iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda dövizlerini Türk lirasına çevirmek isteyen iş dünyasından bazı kişilerle Çankaya'daki bir döviz bürosunun önünde bir araya gelen Delican, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oyun sahnelediklerini, bu oyuna 'dur' demek için vatandaşa "doları boz, oyunu boz" çağrısı yapıldığını belirtti.

Bu çağrıya vatandaşların büyük destek gösterdiğini dile getiren Delican, "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz sürecinde ülkemizin başına geçti, bizi o terör örgütünden kurtardı. Şimdi de bu ekonomik oyunları bozma yolunda ciddi bir adım atıyor. Döviz bürosuna gelip dolarını bozduran tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. 'Doları boz oyunu boz' sözüne vatandaşımızın kulak vermesi bizi mutlu etti. Bunu daha da büyüteceğiz, iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacağız." dedi.

Dövizin iş dünyası tarafından kullanılmasına bir diyeceklerinin olamayacağını ifade eden Delican "Ama döviz aslında yatırım aracı değil, Türk parasıyla daha iyi yatırımlar yapılabilir. Kimse kaygı duymasın Türkiye çok güçlü bir ülke. Ekonomisiyle insanıyla çok güçlü bir toplumuz. Dinamiklerimiz bu oyunu da alt edecektir." görüşünü aktardı.

Döviz bürosunun sahibi Bilal Doğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından İzmirlilerin döviz bürolarına akın ettiğini aktardı.

Doğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara indik, 27 gün süren demokrasi nöbetiyle demokrasi düşmanlarını püskürttük. Cumhurbaşkanımızın dövize ilişkin yeni çağrısına uyan vatandaşlar ellerinde dövizleri bir şenlik ve bayram havasında bozduruyor. Umut ediyorum ki en kısa sürede döviz fiyatları tepe takla gidecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı amacına ulaşmış olacak. Halkımız vatanına milletine ve ekonomisine sahip çıkıyor. Silahlı terör örgütüyle yapamadıklarını para piyasalarıyla yapmak isteyenlerin sonunun hüsrana olduğunu görüyoruz."

Konuşmaların ardından iş dünyası temsilcileri dövizlerini Türk lirasına çevirdi. Delican, 70 bin dolarını bozduran esnaf Murat Şahin'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doları Boz Oyunu Boz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement