Dolu baba Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Dolu baba Dualarla Anıldı

Dolu baba Dualarla Anıldı

Bursa'nın manevi fatihlerinden Dolu Baba Hazretleri, Kirazlı Mahallesi'ndeki kabri başında okunan Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve dualarla anıldı.

11.08.2016 17:45  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolu Baba'nın, Anadolu'da İslamiyet'in yayılmasında çok önemli yere sahip olan Horasanlı bir veli olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Dolu Baba, bizim en önemli manevi değerlerimizden birisi. Her yıl olduğu gibi bu gün de, onun manevi huzurdan toplanıp rahmetle anıyoruz" dedi.

Uludağ yolu üzerindeki türbesi başında düzenlenen Dolu Babayı Anma etkinliğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkan Yardımcıları ve davetlilerle çok sayıda vatandaş katıldı. Kirazlı Mahallesi Karabelen mevkiinde gerçekleştirilen etkinlik, Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Yapılan duaların ardından bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bunlar bizim en önemli manevi değerlerimiz, toplum olmanın millet olmanın getirdiği değerler. Birçok köyümüzde, mahallemizde köy hayrı adıyla bu tür geleneksel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu gün burada, Dolu Baba hazretlerinin kabrinin bulunduğu bu alanda toplandık. Düzenlediğimiz bu tür etkinlikler aynı zamanda millet olmanın, toplum olmanın da bir gereğidir" dedi.

Başkan Dündar, "Dolu Baba, Emirsultan, Osmangazi, Orhangazi, bu topraklarda bir yola çıkmışlar, Anadolu'yu kendilerine yurt edinip, buradan üç kıtaya uzanmışlar. Diğer ülkelerden ganimetler toplamak için değil, Allah rızası için seferler düzenleyip İslamiyet'i yaymışlar. Gittikleri yerlere insanlığı, barışı, sevgiyi, adaleti götürmüşler. Din, dil, mezhep ayrımı gözetmemişler. Böyle değerli ecdada sahip olan bizlerinde sorumluluğu büyük. Bizler de, Dolu Baba Hazretleri'nin, bundan 750 yıl önce Orta Asya'dan çıkıp İslam dinini yaymak ve onun mirasını koruyup yaşatmak adına bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Okunan Kur-an, mevlit ve duaların ardından, Dolu Baba hazretlerinin türbesinin bulunduğu alanda hep birlikte öğlen namazı kılınıp yağmur duası yapıldı. Dolu Baba'yı anma etkinliği, yemek ikramıyla son buldu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dolu baba Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement