Domaniç'te Çörek Otu Yetiştiriciliği - Son Dakika
Yerel

Domaniç'te Çörek Otu Yetiştiriciliği

Domaniç ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, yaşayan Muhittin Köksal arpa ve buğdaya alternatif olarak çörek otu yetiştirmeye başladı.

10.08.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Domaniç ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, yaşayan Muhittin Köksal arpa ve buğdaya alternatif olarak çörek otu yetiştirmeye başladı.

Amatör olarak çiftçilik yapan emekli 48 yaşındaki Muhittin Köksal, Domaniç Ziraat Odası ve Domaniç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleri ile 5 dönüm arazide çörek otu yetiştirmeye başladığını söyledi.

Çörek otu yetiştirmeyi alternatif tarım olarak gördüğünü ve ileride daha büyük ve profesyonel olarak yetiştirmeyi planladığını belirten Köksal, şöyle konuştu:

"Bu yıl çörek otu tarımına başladım. Çörek otunun ekiminin biraz geç olmasına rağmen, yağışlardan dolayı verimi, umduğumdan fazla olmasını bekliyorum. Arpa ve buğdayın kilosu 70-80 kuruş iken, çörek otunun kilosu da aktarlarda satış fiyatı 35-40 lira. Satmayı düşündüğümüz fiyat ise 15-20 lira arasında. Tutarsa bu işi alternatif olarak yapılmasını halkımıza tavsiye ediyorum. Çörek otu yetiştiriciliği zahmet gerektirmiyor. Fakat biz bu sene amatör ektiğimiz için yer hazırlığı, zemin hazırlığı ve arazi hazırlığı geç oldu. Arazi hazırlığı yapıp ekmeden önce ilaçlama gerekiyor. Biz bu sene yabani ot mücadelesini kendimiz yaptık. İnşallah bu sene daha profesyonel yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domaniç'te Çörek Otu Yetiştiriciliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement