Domaniç'te "Her Kahvehane Bir Kıraathane" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Domaniç'te "Her Kahvehane Bir Kıraathane" Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kahvehanelerde kitap okuyan çocuklar 93 yaşındaki Nuri Uysal ile röportaj Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile röportaj Detaylar Domaniç'te "Her kahvehane bir kıraathane" etkinliği Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, "Kütüphane Haftası" etkinlikleri kapsamında tüm kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

01.04.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kahvehanelerde kitap okuyan çocuklar

93 yaşındaki Nuri Uysal ile röportaj

Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile röportaj

Detaylar Domaniç'te "Her kahvehane bir kıraathane" etkinliği

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, "Kütüphane Haftası" etkinlikleri kapsamında tüm kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin ilçe merkezinde faaliyet gösteren 15 kahvehanede ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildiğini, vatandaşların bir saat boyunca kitap okuduklarını bildirdi.

Topluma kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Aslında kıraathanelerin ismi telaffuzundan da anlaşılacağı gibi kıraat okuma, yani okuma hanesiydi. Önceden böyleydi, maalesef günümüzde biz bunu dedikoduhane haline getirdik. Şu an ilçemizdeki 15 kıraathanenin hepsinde öğrenci gruplarımızla beraber vatandaşlarımıza hediye ettiğimiz kitaplarla kitap okuma faaliyeti gerçekleştiriyoruz. İlerleyen aşamada ise tüm kıraathanelerin içerisinde kitaplıklar oluşturacağız. Bu kitaplıklarla insanlarımızın kitap okumasını sağlayacağız. İnsanlarımızın burada geçirdikleri boş vakitlerini kitap okuyarak geçirmelerini ümit ediyoruz."

Bir kahvehanede kitap okuyan 93 yaşındaki Nuri Uysal ise kıraathanelerin eskiden olduğu gibi aslına dönmesi gerektiğini dile getirerek, "Buralar aynı zamanda kitap okunan mekanlar haline getirilmeli" dedi.

Domaniç\'te "Her Kahvehane Bir Kıraathane" Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Domaniç'te 'Her Kahvehane Bir Kıraathane' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement