Domaniç'te Patates Üretimi - Son Dakika
Yerel

Domaniç'te Patates Üretimi

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, pazarlanmaya yönelik ilk kez patates üretimi yapıldı.

09.09.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, pazarlanmaya yönelik ilk kez patates üretimi yapıldı.

İlçede yaşayan emekli Mehmet Ali Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bahar aylarında patates fiyatlarının çok yüksek olmasından esinlenerek denemek amacıyla 4 dönümlük tarlasına tohumluk olarak aldığı bir ton 250 kilogram Marabel cinsi patatesi ektiğini söyledi.

Hasat zamanı geldiğinde büyük verim aldığını ifade eden Varol, şöyle konuştu:

"İlçemizde patates üretimi olmadığı için ilçe pazarına patates şehir dışından geliyor. Özellikle ilkbahar aylarında çok yüksek fiyatlardan patates almak zoruna kalıyoruz. Bende ilçemiz pazarının patates ihtiyacını karşılamak için 4 dönümlük arazime patates ekerek üretimi denemek istedim. bir ton 250 kilogram patates ektim, 20 ton civarında patates hasadı elde ettim. Bu kadar hasat alacağımı hiç beklemiyordum. İlçemiz küçük olduğu için 20 ton patates çok fazla. Ne yapacağımı da bilmiyorum."

Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul da bugüne kadar ilçede büyük çaplı patates üretimi hiç yapılmadığına işaret ederek, "İlçede kendi bahçesine ihtiyacı kadar patates ekenler olurdu. Mehmet Ali Varol, büyük çaplı üretime yönelik ekim yaptı ve çok güzel hasat kaldırdı. Alınan sonuç da ilçemiz topraklarının patates üretimine elverişli olduğunun kanıtı oldu" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domaniç'te Patates Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement