Domaniç'te "Sürü Yönetimi Kursu" - Son Dakika
Yerel

Domaniç'te "Sürü Yönetimi Kursu"

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde "sürü yönetimi kursu"nu tamamlayan 31 kişiye sertifikaları takdim edildi.

05.01.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde "sürü yönetimi kursu"nu tamamlayan 31 kişiye sertifikaları takdim edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlen kursa 31 üretici katıldı. 120 saat süren kursta verilen eğitimlerde koyun ırkları, ağıl tipleri, yetiştirme metotları, koyun beslenmesi, parazitler ve viral hastalıklar konularında bilgiler öğretildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İlçe Ziraat Odası'nda düzenlenen sertifika toplantısında yaptığı konuşmada, kurslar sayesinde bilinçli üreticiler yetiştirildiğini söyledi.

Domaniç ilçesinin hayvancılığa elverişli bir bölge olduğuna işaret eden Kavuncu, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki en büyük kaynak hayvancılık, çiftçilik ve turizmdir. Bizim gençlerimiz artık buradan başka bir şehre çalışmaya gitmemeli. Bu kadar meranın ortasında hayvancılığı iyi yöntemlerle ırk ıslahı ile birlikte yaparsak, verimli kullanırsak. Süt üretimini teknolojik olarak istenilen ölçüde tutarsak, o zaman biz buradan çok daha fazla katma değer sağlarız. Aldığınız eğitim ve sahip olacağınız sertifikaların hayırlar getirmesini arzu ediyorum."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E?nder Muhammed Gümüş de 300 başın üzerinde anaç küçükbaş hayvanı olan sertikası olan işletmelere 5 bin lira "Sürü Yönetimi İstihdam Desteği" verileceğini ifade ederek, "Ayrıca bu sertifikaya sahip olan besicilerimiz, dağıtılan tohum ve fidanlarda önceliğe sahip olacaklar" dedi. ?

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domaniç'te 'Sürü Yönetimi Kursu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement