Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor

Kütahya'da bir esnaf, evinin kalorifer sistemini güneş enerjisiyle çalıştırarak yüzde 30 civarında tasarruf sağlıyor.

22.03.2017 11:08  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bir esnaf, kalorifer sistemini güneş enerjisiyle çalıştırarak evini ısıtıyor. Geliştirdiği alternatif ısıtma sistemiyle yüzde 30 civarında tasarruf sağladı.

Domaniç ilçesinde 40 yıl marangozluk yapan 54 yaşındaki emekli marangoz Selamettin Yılmaz çevreye hiçbir zararı olmayan alternatif ısıtma sistemi geliştirdiğini söyledi.

"BÜYÜK TASARRUF SAĞLADIĞINI GÖRÜNCE ÜZERİNDE ÇALIŞTIM"

Yılmaz, hem ekonomik hem de çevreci olan ve üzerinde uzun süre çalıştığı sistemle ilgili olarak, "Daha önce özel soba kaloriferimde uyguladığım bu sistemi yarı otomatik olarak kullanmıştım. Büyük tasarruf sağladığını görünce üzerinde biraz daha fazla çalışarak tamamen masrafsız güneş enerjisi sisteminde suya tam otomatik bu sistemi sağladım. Güneşli geçen her gün sıcak su kaynaklı ve elektronik açılıp kapanabilen bütün ısıtma sistemlerinde kullanılabiliyor." dedi.

Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor
"BÖLGEYE GÖRE YÜZDE 30 CİVARI TASARRUF SAĞLIYOR"

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Tasarladığımız sistemde kendine özgü depolama sistemleri mevcut durumda ve ısı muhafaza sistemi de buna dahildir. Otomatik kazanı olmayan da yarı faal olarak güneş enerji sistemini güneşli günlerde tasarruf etmek adına kullanabilir. Sobalı evlerde güneş olduğunda ısınan ev içerisi, güneş olmadığı zamanlar soba ile destekleyebilirler. Yaptığımız paneller istenilen yere hatta duvara dahi monte edilerek güneş ışığından en iyi şekilde istifade edilebiliyor. El değmeden otomatik olarak gündüz güneşten ısınırken akşam olduğunda sistem otomatik değişerek kömürlü kazan çalışmaya başlıyor. Böylece yakıttan büyük tasarruf etmiş oluyoruz. Bu sistemi kendi evimde kullanmaya başladım. Ortalama iklim durumuna ve bölgeye göre yüzde 20 ile yüzde 30 civarı tasarruf sağladığını düşünüyorum."

Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor

Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Domaniçli Mucit, Isıtma Sistemiyle Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement