Dombıra'nın Sahibi" Sultanbekov, Akyurt'ta - Son Dakika
Yerel

Dombıra'nın Sahibi" Sultanbekov, Akyurt'ta

Türkiye'de son dönemde sıkça dinlenen Nogay halk türküsü Dombıra'nın sahibi Arslanbek Sultanbekov, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın davetlisi olarak Akyurt ilçesine geldi.

01.05.2015 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de son dönemde sıkça dinlenen Nogay halk türküsü Dombıra'nın sahibi Arslanbek Sultanbekov, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın davetlisi olarak Akyurt ilçesine geldi.

Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Denetim Kurulu Üyesi Hamza Yılmaz ile ilçeye gelen sanatçı, Ayantaş ve Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Şener ile sohbet etti.

Daha sonra Ankara Evi'nde "dombıra" adlı sazını çalarak 3 Nogay türküsünü dinleten Sultanbekov, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultanbekov'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayantaş, "Önümüzdeki yaz kendisini bir konser aracılığıyla Akyurt halkıyla buluşturmak istiyoruz. Topraklarımızdan uzaklarda bulunan Türkleri daha yakından tanımamız için böyle sanatçıları ve eserlerini daha iyi takip etmemiz gerekiyor. Farklı coğrafyalarda olsak da aynı kültüre sahip toplumuz. Kendisini ilçemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dombıra'nın Sahibi' Sultanbekov, Akyurt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement