Domuz Avladığını Belgeleyen Avcıya, Vize Harcı ve Avlanma Pulu Hediye - Son Dakika
Yerel

Domuz Avladığını Belgeleyen Avcıya, Vize Harcı ve Avlanma Pulu Hediye

Alanya'da domuzları avladığını belgeleyen avcıya, avcılık vize harcı ve avlanma pulu hediye edilecek.

20.01.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal, tarım alanlarına zarar veren domuzları avladığını belgeleyen avcıya, avcılık vize harcı ve avlanma pulunun hediye edileceğini bildirdi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven'in başkanlık ettiği İlçe Av Komisyonu Toplantısı, Kaymakamlık binasında yapıldı.

Tanrıseven toplantıda, avlanma limitlerinin, koruma altına alınan av hayvanların, mücadele maksatlı avlanma esas ve usullerinin, avlanmasına izin verilen hayvanları ve avlanma sürelerinin görüşüldüğünü kaydetti.

Tanrıseven, köy ziyaretleri sırasında köylülerin yaban domuzu çokluğundan şikayetçi olduğunu ifade etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise yaban domuzu yavrularıyla beslenen çakalların avlanmasının, bu neticeyi doğurduğunu dile getirdi.

Domuz avlayana vize harcı ve avlanma pulu hediye

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ise avcıların etini yemediği için domuz avlamadığını, tarım alanlarına zarar veren domuzların avlandığı belgelenirse avcılık vize harcı ve avlanma pulunun hediye edileceğini bildirdi.

Domuz avının yasal sınırlar ve avlanma izni olan kişiler tarafından yapılması gerektiğini anlatan Kodal, "Mahmutseydi ile Dereköy Mahallesi arası, Syedra Kale civarı, Çamlıca Mahallesi civarı ve Dim Çayı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında keklik avı yasak. Şubat ve nisan ayı yavrulama dönemi olduğu için avlanma yasağı var. Bu konuda avcıların hassasiyet göstermesi gerekiyor" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak'ın da katıldığı toplantıda alınan kararlar, İl Av Komisyonu ve Ankara Merkez Av Komisyonunun onayıyla uygulanabilecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domuz Avladığını Belgeleyen Avcıya, Vize Harcı ve Avlanma Pulu Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement