Domuz Gribine Karşı Dezenfektan Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Domuz Gribine Karşı Dezenfektan Uyarısı

Domuz Gribine Karşı Dezenfektan Uyarısı

BETİS Genel İlaçlama Genel Koordinatörü Mehmet Nuri Alim, ilk olarak 2009 yılında Türkiye’ ye kabus olarak gelen ve son günlerde tekrar vuku bulan domuz gribinde en etkili çözümün dezenfektan olacağını söyledi.

23.03.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BETİS Genel İlaçlama Genel Koordinatörü Mehmet Nuri Alim, ilk olarak 2009 yılında Türkiye' ye kabus olarak gelen ve son günlerde tekrar vuku bulan domuz gribinde en etkili çözümün dezenfektan olacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk olarak 2009 yılında tanıştığı ve firma olarak başta Erzurum olmak üzere, tüm Doğu Anadolu bölgesinde okul, hastane, yurt gibi tüm kapalı alanlarda Domuz Gribine karşı en etkili çözüm olarak dezenfekte çalışması yaptıklarını dile getiren Alim, "Bu konuda aylarca süren mücadelelerde edinmiş olduğumuz tecrübelerimiz doğrultusunda yapılacak olan en etkili çözümün dezenfektan olacağına inanıyoruz. 2009 yılında Sağlık Bakanlığının bu konudaki hassasiyetini ve yapmış olduğu çalışmaları tüm Türkiye biliyor, "Sağlık Bakanlığının 2009 yılında olduğu gibi tekrar kabus olarak geri dönen Domuz Gribine karşı aynı hassasiyetle çalıma yapması insanların yararına olacaktır. Dezenfektanların doğru kullanımı hakkında ise, halkımız dezenfektan ürünleri sanki birer deterjanmış gibi görüyor olmaları, ciddi bir bilgiye ihtiyaç olduğunu ortaya koymaktadır. Dezenfektan ürünler Aldehitli ve Aldehitsiz ürünler olarak iki bölüme ayrılır. Aldehitli ürünler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kanserojen riskli ürünler sınıfına almıştır. Bu nedenle pek tavsiye edilmezler.Ancak konunun uzmanı Mikrobiyoloji ya da Kimya Mühendisleri gibi konunun birebir bilgili meslek sahiplerinin yorumunu almadan, her aldehitli ürün kanser yapar yada tüm aldehitli ürünler kanserojen etkiye sahiptir demek çok da etik olmayacaktır" dedi.

Deterjanlar, sabunlar ya da kolonya gibi ürünler sadece gözle görebildiğimiz kirlere yada halk tabiri ile mikropları yok edebildiğini, "Dezenfektanlar ise gözle görülmeyen virüs, mantar, bakteri, spor, biyofilm tabakası gibi gözle görülmeyen mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu anlatan Alim, "Gündem de olan domuz gribine karşı okullarımızın yurt genelinde dezenfekte edilmesi. Bir kerelik bir durum değildir ve böyle de olmamalıdır. Çünkü dezenfektanların uygulamadan sonra ki etki süresi maksimum 10 saattir. Bu süreç Okullar gibi alanlarda daha da az bir zaman düşmektedir. Her gün düzenli bir şekilde yerler sabah ve akşam, yüzeyler (masa, sandalye, kapı kolları gibi) sabah ve akşam, hava ise manuel püskürtme yada ULV sisleme cihazları ile sürekli dezenfekte edilmelidir. Kısaca bugün, hastanelerde yapılan dezenfekte hassasiyetini, en azından şu A(H1N1) domuz gribi virüsünden kurtulana kadar tüm okul, dershane, toplu alanlar, toplu taşıma araçları gibi yerlerde mutlaka göstermeliyiz." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Domuz Gribine Karşı Dezenfektan Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement