Donald Trump, Obama'nın Kaldırdığı Churcill Büstünü Geri Getirdi - Son Dakika
Güncel

Donald Trump, Obama'nın Kaldırdığı Churcill Büstünü Geri Getirdi

Beyaz Saray'ı yeniden dekore eden Trump, işe Oval Ofis'ten başladı. Obama'nın 'depoya' kaldırdığı Churcill büstünü eski yerine taşıyan Trump, 'küresel ısınma'yı da siteden kaldırdı.

22.01.2017 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin 45. Başkanı olan ve geçtiğimiz cuma günü yemin ederek görevi Barack Obama'dan devralan Donald Trump, Oval Ofis'te imzaladığı ilk kararnamelerle 'sözlerini tutacağını' gösterdi.

OBAMA'NIN GÖZBEBEĞİ 'OBAMACARE' BİTTİ

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Oval Ofis'te Başkan olarak geçirdiği ilk saatlerinde iki kararnameye imza atan Trump, 'Obamacare' olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptalini öngören metni imzaladı ve verdiği talimatla farklı bakanlık ve kurumlara atanan yeni isimler koltuklarına oturana kadar imza bekleyen tüm federal düzenlemeleri dondurdu.

KÜRESEL ISINMA TARİH OLDU

Kongre'deki yemin töreninden yaklaşık yarım saat sonra da Beyaz Saray'ın internet sitesi güncellendi ve Obama yönetiminin politikalarına yönelik bazı linkler kaldırıldı. 'Küresel ısınma' bölümünün kaldırılması ile birlikte yapılan 'Önce Amerika Enerji Planı' başlıklı duyuruda, Trump yönetiminin enerji politikalarının maliyeti düşürmeye odaklanacağı belirtildi.

CHURCILL BÜSTÜ ESKİ YERİNE DÖNDÜ

İmzaladığı kararnameler dışında çalışma odasında dekoratif bir değişikliğe de giden Trump, Obama döneminde kaldırılan Winston Churcill'in büstünü yeniden Oval Ofis'e taşıdı. Obama döneminde İngiltere'nin eski başbakanlarından Winston Churchill'in büstünün Martin Luther King ve Abraham Lincoln'ün büstlerinin bulunduğu odaya taşındığı açıklanmıştı.

Donald Trump, Obama\'nın Kaldırdığı Churcill Büstünü Geri Getirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Donald Trump, Obama'nın Kaldırdığı Churcill Büstünü Geri Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement