Donald Trump Son Hamlesini Florida İçin Yaptı - Son Dakika
Dünya

Donald Trump Son Hamlesini Florida İçin Yaptı

ABD Başkanlık yarışında seçimlere yaptığı itirazlar reddedilen Donald Trump Florida için son hamlesini yaptı. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda destekçilerine seslendi.

09.11.2016 01:23  Güncelleme: 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de oy verme işlemi sürerken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, ülkenin doğu yakasındaki bazı eyaletlerde sandıkların kapanmasına saatler kala attığı tweet'te, seçmenlere seslendi.

Özellikle seçimin kaderini belirleyecek kritik eyaletlerden biri olan Florida'daki seçmenlere çağrıda bulunan Trump, "Gevşemeyin! Oy vermeye devam! Bu seçimin bitmesine daha çok var! İyi gidiyoruz ama daha çok zaman var. Hadi Florida!" diye tweet attı.

TRUMP'TAN ŞOK İDDİA

Öte yandan Amerikan televizyonu Fox News'a telefonla bağlanan Trump, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Reuters'ın haberine göre Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

Trump bunun üzerine gelen "Yani sizce seçimler bu gece bitmez mi?" sorusuna, "Ne olup bittiğine bakmam lazım" diye yanıt verdi.

"SANDIKLAR FAZLADAN 2 SAAT AÇIK KALDI" İDDİASI

Trump'ın seçim ofisi ayrıca, Nevada'daki erken oy kullanma sürecinin son gününde bazı seçim sandıklarının normalden iki saat fazla açık kaldığı gerekçesiyle eyalet mahkemesine şikayette bulundu.

Trump cephesi, Nevada'da cuma gecesi sona eren erken oy kullanma sürecinin son bölümünde Las Vegas'taki bazı seçim sandıklarının fazladan iki saat açık tutulduğunu ve oy kullanma sırasında olmayan birçok kişinin bu esnada oy kullandığını iddia etti.

Demokrat rakibi Hillary Clinton ile Nevada'da çetin bir rekabet halinde olan Trump'ın ekibi, bölgedeki seçmen kayıt görevlisi Joe Gloria'nın sandıkları fazladan iki saat açık tuttuğunu ve bunun Demokratlara avantaj sağlandığını savundu.

Ancak Reuters'ın haberine göre, Nevada mahkemesi, Trump'ın seçim ofisi tarafından yapılan şikayeti reddetti.

BENZER DAVALAR AÇABİLİR

Daha önceki açıklamalarında "seçimleri kaybederse sonuçları tanımayabileceği" değerlendirmesi yapan Trump'ın, bu gece seçimleri kaybetmesi halinde başka eyaletler için de benzer davalar açabileceği yorumları yapılıyor.

2000 YILI TEKRAR EDER Mİ?

ABD seçimlerinde bazı kritik eyaletlerdeki seçim sonuçları daha önce de mahkemeye taşınmış ve konu yargıda çözülmüştü. En meşhur ve yakın örneklerinden birinde 2000 yılında Demokrat aday Al Gore, Florida seçim sonuçlarına itiraz etmiş, ancak yeniden yapılan sayım sonucunda küçük bir farkla Cumhuriyetçi rakibi George W. Bush'a kaybetmişti.

OYLARINI NEW YORK'TA KULLANDILAR

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump oylarını New York'ta kullandı. Sandığa ilk gelen aday ise Clinton oldu. Clinton ve eşi eski Başkan Bill Clinton oylarını evlerinin bulunduğu New York'un Chappaqua bölgesinde attı.

Cumhuriyetçi Trump ise Manhattan'da oyunu kullanacağı seçim merkezine eşi Melania Trump ile yerel saat ile 11'e doğru geldi.

Donald Trump Son Hamlesini Florida İçin Yaptı

Son Dakika Dünya Donald Trump Son Hamlesini Florida İçin Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement