Donan Göle Fotoğrafçı İlgisi - Son Dakika
Güncel

Donan Göle Fotoğrafçı İlgisi

Ahlat'ta soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Nazik Gölü, kış aylarında fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

08.02.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat'ta soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Nazik Gölü, kış aylarında fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

Ahlat Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneğince organize edilen gezi kapsamında İstanbul, Şanlıurfa ve çevre illerden gelen çok sayıda fotoğraf sanatçısı, ilçenin Ovakışla beldesindeki 30 kilometrekarelik alana sahip Nazik Gölü'nde yapılan zorlu balık avını görüntüledi.

Yüzeyinde yaklaşık 30 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan gölde tehlikelere aldırış etmeyen fotoğraf sanatçıları, her gün kilometrelerce karlı ve buzlu yolları kateden balıkçıların zorlu yaşam mücadelelerini fotoğraf karelerine yansıtıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Cengiz Çizmeci, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'dan bu güzellikleri görmek için bölgeye geldiklerini belirtti.

Bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Çizmeci, "Burası iç turizm anlamında çok güzel ve gelip görülmesi gereken bir yer" dedi.

İstanbul'dan gelerek Nazik Gölü'nde balık avını fotoğraflayan Ufuk Teksoy da 2 gündür bölgede olduklarını ifade ederek, "Buralar çok güzel, herkesin bu güzellikleri görmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ahlat Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Samet Adıyaman ise her yıl olduğu gibi bu yılda gezi ve fotoğraf etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Nazik Gölü'nde yapılan balık avının fotoğraflarını çektiklerini aktaran Adıyaman, "Eksi 15 derecelik soğukta balık avını fotoğraflamaya çalıştık. İlçemize gelen yaklaşık 50 fotoğrafçı gölü ve Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Buraya gelen fotoğrafçılar oldukça mutlu ayrılıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Donan Göle Fotoğrafçı İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement