Dondurma Çubuklarıyla Engellilere Destek Oldu - Son Dakika
Yerel

Dondurma Çubuklarıyla Engellilere Destek Oldu

Pazarcık ilçesinde bir memur, dondurma çubuklarından yaptığı maketlerin satışından elde ettiği gelirle şimdiye kadar 127 engelliye, tekerlekli sandalye, havalı yatak ve koltuk değneği yardımında bulundu.

23.08.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarcık ilçesinde bir memur, dondurma çubuklarından yaptığı maketlerin satışından elde ettiği gelirle şimdiye kadar 127 engelliye, tekerlekli sandalye, havalı yatak ve koltuk değneği yardımında bulundu.

Pazarcık Vergi Dairesi'nde görev yapan 40 yaşındaki Bülent Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıl önce hobi olarak maket yapmaya başladığını söyledi.

Maketlerinde dondurma çubuklarını kullandığını belirten Yıldıran, şimdiye kadar topladığı dondurma çubuklarıyla yaptığı maketlerden elde ettiği gelirle birçok engelliye tekerlekli sandalye, havalı yatak ve koltuk değneği hediye ettiğini kaydetti.

Yıldıran, mesaiden arta kalan zamanlarını maket yaptığını dile getirerek "Çubukların büyük çoğunluğunu yaz aylarında kendim topluyorum. Bir kısmını da Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden insanlarımız internet üzerinden bana ulaşarak, yolluyor. Şimdiye kadar yaptığım cami, ev gibi maketlerden elde ettiğim gelirle 121 manuel, 6 akülü sandalye ile 12 havalı yatak ve 14 koltuk değneği yardımında bulundum" dedi.

"Artık benim için hobi değil görev"

Yaklaşık 4 bin dondurma çubuğu kullandığı bir maketi 6 ayda tamamlayabildiğini anlatan Yıldıran,  artık maket yapmayı hobiden öte bir görev olarak algıladığını vurguladı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe de dondurma çubuklarını kullanarak maket yapmanın el emeği göz nuru bir iş olduğunu belirterek Yıldıran'ın engelli vatandaşların engelini ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ettiğine dikkat çekti.

Yıldıran'ın her zaman yanında olduklarını ifade eden Boztepe, büyük emek sonucu ortaya çıkan ürünlerin düşük fiyatlarla satıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dondurma Çubuklarıyla Engellilere Destek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement