Dondurucu Soğukta Sarıkamış Şehitlerine Meşaleli Anma - Son Dakika
Güncel

Dondurucu Soğukta Sarıkamış Şehitlerine Meşaleli Anma

Dondurucu Soğukta Sarıkamış Şehitlerine Meşaleli Anma

Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir Paşa Camisi’nde mevlit okutuldu.

01.01.2016 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlidin ardından Sarıkamış Şehitliği'ne kadar meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Gaziler Meydanı'nda toplanan binlerce kişi etkili olan tipi ve soğuk hava altında meşale yakarak Şehitlik Anıtı'na yürüdü. Yürüyüş öncesinde düzenlenen programda konuşan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Ecdat sadece Anadolu'dan değil, Balkanlardan, Trakya'dan, Anadolu'dan, Bakü'den, Yemenden geldi. Ecdat omuz omuza kardeş olarak gözünü kırpmadan donma pahasına şehit olmaya geldi. Ecdat Sarıkamış'ta Rusları bloke ettiği için Çanakkale zaferi geldi" dedi.

"GEÇMİŞİ NE KADAR İYİ BİLİR VE GELECEĞİ NE KADAR SAĞLAM KURARSANIZ TORUNLARIMIZA, SONSUZA KADAR GELECEĞİMİZİN BEKASINI KURMUŞ OLURSUNUZ"

Geçmişi ne kadar iyi bilir ve geleceği ne kadar sağlam kurarsanız torunlarımıza, sonsuza kadar geleceğimizin bekasını kurmuş olursunuz diyen Arslan, "Bunu unutmayalım ve yine bir şeyi daha unutmayalım? Bin yıldır bu coğrafya 'da kardeş olarak yaşamışız. Sadece Kars coğrafyasında bir buçuk milyon şehit vermişiz. O yüzden gençlerden isteğimiz şudur ki? Ey gençler geçmişimizi iyi bilelim, geçmişimiz ne kadar iyi bilirsek Ulu Önder Atatürk'ün size emanet ettiği geleceğimizi o kadar iyi kurarsınız. ve yine siz geçmişi ne kadar iyi bilir ve geleceği ne kadar sağlam kurarsanız torunlarımıza, sonsuza kadar geleceğimizin bekasını kurmuş olursunuz" diye konuştu.

"BU ÜLKE BİRLİK, BERABERLİK, DİRLİK İÇERİSİNDE TEK BAYRAK VE TEK VATAN OLARAK DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin başında yeni oyunlar oynadığını ifade eden AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, "Bu vatanı vatan yapmak kolay değildi. O gün bir emirle bir gecede Osmanlının her bir toprağından gelen 70 bin vatan evladı bu dağlarda savaşarak, donarak şehit oldu. Bizler onların torunlarıyız, o günlerden, bundan 101 yıl öncesinden ders almalıyız. O günlerde oyun oynayanlar bugün de Türkiye'nin başında yeni oyunlar peşindeler. Ey Türk gençliği uyanık olun, atalarınızın, dedelerinizin neler çektiğini, hangi şartlarda savaştığını görün. Bu ülke birlik, beraberlik, dirlik içerisinde tek bayrak ve tek vatan olarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen meşaleli yürüyüşte binlerce kişi tekbir getirerek şehitleri andı.

Gaziler meydanında kortej eşliğinde başlanan yürüyüş, yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Şehitler Anıtı önünde son buldu. Şehitler Anıtı önüne kadar ellerinde meşalelerle yürüyen kalabalık grup burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dondurucu Soğukta Sarıkamış Şehitlerine Meşaleli Anma - Son Dakika


Advertisement