Donkişot Osman Attan Düştü - Son Dakika
Güncel

Donkişot Osman Attan Düştü

Donkişot Osman Attan Düştü

Uluslar Arası Çevre Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Çepeçevre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ’Donkişot Osman’ olarak bilinen Osman Akkuş, çevreye saygı ödülü vermek için geldiği Kırşehir’de bindiği attan düştü.

11.02.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslar Arası Çevre Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Çepeçevre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni 'Donkişot Osman' olarak bilinen Osman Akkuş, çevreye saygı ödülü vermek için geldiği Kırşehir'de bindiği attan düştü. Osman Akkuş'un attan düşme anı saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye asbestli boru kullanımından dolayı çevreye saygı ödülü vermek için gelen Osman Akkuş, çevreye karşı duyarlı olunmasını göstermek için bindiği atın huysuzlanması sonucu attan düştü. Ahi Meydanından Kırşehir Belediyesine kadar olan mesafede huysuzluk yapan ata binemeyen Donkişot Osman, belediye binasına kadar yürüdü.

Kırşehir Belediye Başkanının da katılımıyla doğaya saygı ödülü veren Donkişot Osman olarak bilinen Osman Akkuş, "Yer altındaki ölümcül tehlike daha düne kadar evlerimiz de ocağın üstün de ekmek kızarttığımız halk arasında amyant olarak bilinen asbest evlerimizin bir parçasıydı" dedi.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ DUYARLI DAVRANDI

Kırşehir Belediyesinin asbestli boru kullanımında duyarlı davrandığını anlatan Osman Akkuş, "Kırşehir Belediyesinin söz konusu boruları değiştirme çalışmalarını duyduğumuz da belediye yetkilileri ile temasa geçerek halen asbestli boru diğer il ve ilçelerin binlerce köyde kullanılan asbestli borulara dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilikler, Yerel Yönetimler ve bu konuda ödenek sağlayan İller Bankası yetkililerini yer altında ölümcül tehlike diye anılan asbestli boruların acilen değişimi konusunda hassasiyet göstermesini doğa adına umut ediyoruz" diyerek Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye 'Doğaya Saygı' ödülü verdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci ise asbestli boruların bir çok yerde kullanıldığını fakat Kırşehir Belediyesi'nin bu konuda çok duyarlı olduğunu söyledi. Bahçeci, "Kırşehir'de de ciddi manada asbestli boru mevcut, bizde bu çalışma ile inşallah asbestli borularımızı değiştiriyoruz. Bu değişim hemşehrilerimizin sağlığı ve gelecek açısından çok önemli sizlerin de bunu görmüş olması bizleri ayrıca mutlu etti. Kırşehir Türkiye'de örnek şehirlerden bir tanesi atık su artıma tesisi, katı atık depolama tesisi, pil toplama, tıbbı atık toplama, bir çok geri dönüşümüyle her alanda çalışma yapan bir belediyeyiz" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Donkişot Osman Attan Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement