Donmak Üzere Bulunan Çobanın İmdadına Jandarma Yetişti - Son Dakika
Güncel

Donmak Üzere Bulunan Çobanın İmdadına Jandarma Yetişti

Donmak Üzere Bulunan Çobanın İmdadına Jandarma Yetişti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, hayvanlarına ot ve yem verdikten sonra evine dönerken tipiye yakalanarak donma tehlikesi geçiren çobanın imdadına jandarma yetişti.

18.02.2015 20:04  Güncelleme: 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, hayvanlarına ot ve yem verdikten sonra evine dönerken tipiye yakalanarak donma tehlikesi geçiren çobanı jandarma kurtardı. Ekipler tarafından vücut ısısı yükseltilen çoban, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

TİPİYE DAHA FAZLA DAYANAMAYARAK YERE YIĞILDI

Sabah saatlerinde ikamet ettiği Aşağıballık Mahallesi'nden yürüyerek 4 kilometre mesafedeki çiftliğe giden 47 yaşındaki Mustafa Aydın, büyükbaş hayvanlara ot ve yem verdi. Hayvanlarını yemledikten sonra mahallesine geri dönmek için yola çıkan çoban, yoğun kar yağışının tipiye dönüşmesi üzerine yürümekte zorluk çekmeye başladı. Zorlukla yürüyen çoban, tipiye daha fazla dayanamayarak yere yığıldı.

YARI BAYGIN HALDE BULUNDU

Donma tehlikesi ile karşı karşıya olan çoban, jandarmayı arayarak yardım istedi. Yola çıkan jandarma ekipleri, yanlarına aldıkları mahalle sakinleri ile birlikte aracın gidebileceği yere kadar gitti. Ekipler, daha sonra traktörle çiftliğe gitmek için yollarına devam etti. Jandarma ekipleri ve mahalle sakinleri, tipiye rağmen yaşlı adama ulaşmayı başardı. Karların üzerinde yarı baygın halde bulunan yaşlı adam, traktör römorkuna konularak mahalle merkezine getirildi.

DONMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

Mahalle merkezinde bekleyen 112 ekipleri, merkeze ulaştırılan adama hemen müdahale etti. Ambulansta görevli acil tıp teknisyeni üzerindeki montunu yaşlı adama giydirerek vücut ısısını yükseltmeye çalıştı. Yaşlı adam ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Donmaktan sonra anda kurtarılan yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Donmak Üzere Bulunan Çobanın İmdadına Jandarma Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement