Doors Akademi Kasım Amatör Eğitimleri Başladı!! - Son Dakika
Güncel

Doors Akademi Kasım Amatör Eğitimleri Başladı!!

Doors Akademi'de kışa hazırlık başladı.

04.11.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arçelik'in katkılarıyla gerçekleştirilen amatör eğitimi programları kapsamında Kasım ayında birbirinden farklı cupcake ve ayvalı hamur işi tariflerinin yanı sıra mevsim sebze ve meyveleriyle zengin bir kış menüsü ve brunch hazırlamanın incelikleri uzman şefler tarafından mutfak tutkunlarıyla uygulamalı olarak paylaşılacak.

Kış mevsimine neşe katan rengârenk cupcakeler bu mutfakta

Cupcake severler bu atölyede farklı tasarımları ve rengarenk görünümleriyle ilgi uyandıran cupcakelerin yapımını öğrenecek. Eğitim süresince katılımcılar Vanilyalı Frosting ile Balkabaklı Cupcake, Beyaz Çikolatalı Frosting ile Karamel Dolgulu ve Vanilyalı Cupcake, Marshmallow Frosting ile Bitter Çikolatalı Cupcake tariflerini uygulayacak. Ayrıca atölyede Akademi'nin ikramı olarak sürpriz atıştırmalıklar sunulacak. Cupcake atölyesi 8 Kasım Cumartesi günü 11.00-14.00 saatleri arasında Şef Bahar Kahraman eşliğinde yürütülecek.

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi ayva ile lezzetli tarfiler

Bu atölyede kış mevsiminin gözde meyvelerinden ayva bazen bir tartın, bazen bir kekin, bazen de bir strudelin içinde mutfak meraklılarının karşısına çıkacak. Katılımcılar, Ayvalı Ricotta Tart, Ayvalı ve Bademli Crumble Kek ve Ayvalı Strudel hazırlayarak, birbirinden lezzetli bu tatlıları deneme imkanı da yakalayacaklar. Ayvalı lezzetleri temel alan atölye 12 Kasım Çarşamba günü 14.00-17.00 saatleri arasında Şef Jurgen Stumpfeldt eşliğinde gerçekleşecek.

Mevsim sebze ve meyveleriyle hazırlanan kış menüsü

'Kış sofrası' atölyesinde mutfak meraklıları mevsim sebze ve meyvelerinden zengin bir menü oluşturacaklar. Atölyeye katılacak olanlar Frenk Soğanı ve Kıtır Dana Bacon ile Kremalı Yer Elması Çorbası; Yer Fıstığı ve Kızılcıklı Fırınlanmış Balkabağı, Kinoa Salatası; Nar Ekşili ve Kişnişli Tavuk But Güveç, Ceviz ve Tarçın Sosu ile Havuçlu ve Elmalı Islak Kek hazırlayacaklar. Mevsim sebze ve meyveleriyle sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin ilgisini çekebilecek atölye 20 Kasım Perşembe günü 19.00-22.00 saatleri arasında Şef Baran Yağmurlu eşliğinde yapılacak.

Hafta sonları brunch keyfi

Brunch'ını kendi hazırlamak isyenlerin buluşacağı atölyede katılımcıları özel bir menü bekliyor. Akademi'nin brunch menüsünde neler mi var? Baharatlı Kaşarlı Simit, Firik Salatası, Mandalinalı Cup, Pancake, Tarçın ve Anason Aromalı Narenciye Marmelatı(demo olacaktır) ve Kış Çayı. Bunların yanında atölyede sürpriz ikramlar da olacak. Brunch keyfinden ödün vermeyenlere yönelik atölye çalışması 22 Kasım Cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında Şef Tayfun Karayel eşliğinde uygulanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doors Akademi Kasım Amatör Eğitimleri Başladı!! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement