Dört Dakikada Geldi Beş Dakikada Söndürdü - Son Dakika
Güncel

Dört Dakikada Geldi Beş Dakikada Söndürdü

Dört Dakikada Geldi Beş Dakikada Söndürdü

Açılışa ve tatbikata Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Rabi Coşkunırmak'ta katıldı.

30.10.2014 14:36  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı Dörtyol İtfaiye Müdürlüğü Altınçağ Mahallesinde yangına erken müdahale için Müfreze birimi oluştururken aynı gün Özerli Mahallesi Çiftekuyular mevkiinde ise yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı Dörtyol İtfaiye Müdürlüğü eski beldelerin kapanmasıyla genişleyen müdahale alanına daha kısa sürede ulaşmak gayesiyle dün Altınçağ Mahallesinde Müfreze birimi oluşturdu.

Dörtyol İtfaiye Müfrezesi'nin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Afet İşleri Daire Başkanı Rabi Coşkunırmak, Dörtyol İtfaiye Müdürü Mehmet Türker, Büyükşehir Belediye Veterineri Tansel Demirel, Dörtyol Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özay Avan, Dörtyol Belediyesi çalışanları ile İtfaiye çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kurban kesilerek dualar okundu.

Açılış kurdelesi Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Afet İşleri Daire Başkanı Rabi Coşkunırmak, Dörtyol İtfaiye Müdürü Mehmet Türker, Büyükşehir Belediye Veterineri Tansel Demirel ve Dörtyol Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özay Avan tarafından kesildikten sonra konuklara ikramlarda bulunuldu.

İtfaiye Müdürü Mehmet Türker açılan birimin özelikle Kuzuculu, Yeşilköy, Yeniyurt ve Altınçağ mahallelerinde oluşabilecek olası yangınlara en kısa sürede müdahale etmek amacı taşıdığını, yangında erken yapılacak müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Açılışın ardından Özerli Mahallesi Çifte Kuyular Mevkiine geçen ekip burada metruk bir evi ateşe verdikten sonra İtfaiyenin 110 Yangın İhbar hattını arayarak kronometreyi çalıştırdı.

İhbarın ardından dört dakikalık bir süre zarfında 6 km. lik mesafeyi şehir trafiğinde aşarak olay yerine ulaşan itfaiye görevlilerine bir adet ambulans ve bir adette cenaze taşıma aracı refakat etti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk olarak olay yerindeki bir yaralıyı Ambulansla sevk ettikten sonra alevler içerisindeki binayı 5 dakika gibi kısa bir sürede söndürdü ve soğutma çalışmalarına geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dört Dakikada Geldi Beş Dakikada Söndürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement