Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu - Son Dakika
Politika

Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu

Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu

MHP'li Dedeoğlu: "İktidarın, komisyonun çalışmaması için gösterdiği gayrete hayretler içinde bakmaktayız" "Başkanın, komisyon karar almadan fezlekeleri iade yetkisi olamaz"

15.07.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört eski bakan hakkındaki Meclis soruşturma komisyonunun MHP'li üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, komisyon başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün fezlekeleri dizinleri hatalı olduğu için iade etmesiyle ilgili, "İktidarın komisyonun çalışmaması için gösterdiği gayrete hayretler içinde bakmaktayız" dedi.

Dedeoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış hakkındaki iddialarla ilgili komisyonun kuruluşunun 8 Temmuz'da tamamlandığını anımsattı.

Komisyonun ilk toplantısını 9 Temmuz'da yaptığını anlatan Dedeoğlu, başkanlık divanında muhalefet milletvekillerinin de yer alması taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

Fezlekelerin Meclis'e ulaştığında milletvekillerine açılmadığını, ancak komisyon oluştuktan sonra üye milletvekillerine dağıtılmasını beklediklerini dile getiren Dedeoğlu, "Komisyon Başkanı Hakkı Köylü sessiz kaldı. Son 3-4 gündür ikinci toplantıyı ne zaman yapacak diye beklerken, fezlekelerin savcılığa iade edildiğini duyduk" dedi.

Haberi basından öğrenmesi üzerine telefonla aradığı Köylü'nün de bu bilgiyi teyit ettiğini belirten Dedeoğlu, Köylü'nün buna gerekçe olarak, dizin sırasının doğru yapılmamasını gerekçe gösterdiğini ifade etti.

Dedeoğlu, "MHP olarak yolsuzluk ve rüşvet olayının sonuna kadar takipçisiyiz. Bunu savsaklasalar da yok etmeye çalışsalar da takip edeceğiz. İktidarın, komisyonun çalışmaması için gösterdiği gayrete hayretler içinde bakmaktayız" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dedeoğlu, fezlekelerin Meclis'e ilk gönderildiğinde 32 klasör olduğunu belirtti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in iadesinden sonra tekrar gönderildiğinde 14 klasöre düştüğünü kaydeden Dedeoğlu, dosyaların yine değişeceği endişesi taşıdığını söyledi.

Dedeoğlu, Komisyon Başkanı Köylü'nün, oylamayla iade kararı alınmadan fezlekeleri iade yetkisi olmadığını da savundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement