Dört Mevsim Taze Balığın Yegane Adresi, Carrefoursa Tezgahları Olacak - Son Dakika
Genel

Dört Mevsim Taze Balığın Yegane Adresi, Carrefoursa Tezgahları Olacak

Dört mevsim taze balığın yegane adresi, CarrefourSA tezgahları olacak CarrefourSA balıkta cirosunu 4 katına çıkarmayı hedefliyorİSTANBUL - İSTANBUL( İHA)CarrefourSA, "balıkta" lider olmak için kolları sıvadı.

22.03.2017 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört mevsim taze balığın yegane adresi, CarrefourSA tezgahları olacak

CarrefourSA balıkta cirosunu 4 katına çıkarmayı hedefliyor

İSTANBUL - İSTANBUL( İHA)CarrefourSA, "balıkta" lider olmak için kolları sıvadı. Tedarik zinciri, satın alma, lojistik ve market satış alanlarını yenileyen CarrefourSA, oluşturduğu "Su Ürünleri Platformu" Projesi ile Türkiye'nin her bölgesinden satın aldığı balıkların tüm kalite kontrollerini yaptıktan sonra tek noktadan "soğuk zincir" araçlar ile marketlerine sevk ediyor.

CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, CarrefourSA'nın balıktaki potansiyelini ortaya çıkaracaklarını belirterek, "Diğer ürünlerimizde olduğu gibi balıkta da tazelik, çeşit sayısı, hizmet ve fiyat olarak müşterimize en kaliteli alışveriş olanağını sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 25 - 30 olan balık çeşidimizi bu yıl av yasağında 45 - 55, balık sezonunda da 70 - 80 arasına yükselterek, ciromuzu 4 katına çıkarmayı ve Türkiye'nin en çok balık satan marketi olmayı hedefliyoruz" dedi.

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki, Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, balıkta da atağa kalkıyor. Z. Hakan Ergin'in, Genel Müdür olarak atanmasıyla birlikte yatırım ve büyüme stratejilerinde önemli değişiklikler yapan CarrefourSA, Gıda Kategori Direktörlüğü'ne bağlı olarak Balık Müdürlüğü oluşturdu.

Bu çerçevede CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin ve CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece'nin katılımıyla İstanbul Boğazı'nda, 22 Mart 2017 Çarşamba günü düzenlenen tekne turunda CarrefourSA'nın balık alanındaki yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

"Türkiye'nin en çok balık satan marketi olacağız"

CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, Türkiye'de balık tüketiminin dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti. Dünyada kişi başına ortalama 17 kg, Avrupa'da ise ortalama 20 kg su ürünleri tüketildiğini kaydeden Z. Hakan Ergin, dört tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de tüketim ortalamasının ise 6,2 kg olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"CarrefourSA olarak balık alanında daha fazla yatırım yapmaya karar verdik. Türkiye'de perakende müşterisi ilk olarak buz üzerinde balık satan reyonları CarrefourSA'da tanımıştı. Buz üzerinde balık satışı ülkemiz için önemli bir farklılık ve yenilikti. CarrefourSA'nın potansiyelini ortaya çıkaracağız. Balıkta 2017 hedefimiz, 2016 cirosunu 4 katına çıkarmak. Tazelik, ürün sayısı, hizmet ve fiyat olarak müşterimize en kaliteli alışveriş olanağını sağlıyoruz. 2016 yılında 25 - 30 farklı balığın yer aldığı reyonlarımızdan toplam 175 adet kamyona denk gelecek şekilde 2,8 milyon kg balık satışı yapıldı. Bu yıl av yasağı döneminde minimum 45 - 55, balık sezonunda da 70 - 80 arası farklı balık sunarak 700 kamyon, yani 8 milyon kg balık satmayı hedefliyoruz. Böylelikle 2017 yılında Türkiye'nin en çok balık satan marketi olacağız."

Projenin En Önemli Ayağı "Su Ürünleri Platformu"

2016 yılı Aralık ayında CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü olarak göreve başlayan Ayşin Işıkgece ise uygulamaya koydukları yenilikler hakkında bilgi verdi. Halen 110 markette balık reyonları ile hizmet verdiklerini kaydeden Ayşin Işıkgece, bunların 36 Hiper, 18 Gurme ve 56 Süper marketten oluştuğunu belirtti.

Projenin en önemli ayağını, merkezi dağıtım noktası olarak konumlandırdıkları Su Ürünleri Platformu'nun oluşturduğuna dikkat çeken Ayşin Işıkgece, şunları söyledi:

"Balık konusunda lojistik, ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Eskiden balık dağıtımı yapan firmalar, ürünleri marketlere göre ayrı ayrı teslim ediyorlardı. Bu konuda Su Ürünleri Platformu olarak adlandırdığımız yatırımımız sayesinde Türkiye'nin her bölgesinden satın aldığımız balıklar, tedarikçilerimiz tarafından tek bir noktaya teslim ediliyor. Su Ürünleri Platformu'na gelen ürünler, CarrefourSA'nın alanında uzman kalite sorumluları tarafından; ürünün kalitesi, sıcaklığı, etiket bilgileri, balık boy ve avlanma zamanı, yasakları gibi başlıklar nezdinde kontrol ettikten sonra ürünleri kabul ediyorlar. Kabulün ardından ürünler marketlerimizden gelen sipariş taleplerine göre, temizlik ve hijyen kurallarına uygun oluşturulmuş hazırlama alanında ayıklanıp tartılıyorlar. Daha sonra marketlere göre ayrıştırılarak plastik kasalarda paketlenip etiketlendikten sonra "soğuk zincir" araçlar ile marketlerimize sevk ediliyor. Bu süreçte uygun olmayan ürünler, prosedürlere göre evrak düzenlenerek reddediliyor. Su Ürünleri Platformu ile hem ürün çeşit sayısını arttırdık hem de ürünlerin tazeliği ve kalitesiyle müşterimizi memnun edecek bir düzeye ulaştık. Böylelikle tazesi ya denizde ya CarrefourSA'da söylemimizi bir kez daha kanıtlamış olduk."

Marketlerin Balık Reyonları Yenilendi, Yeni Personel İstihdam Edildi

CarrefourSA'da balık reyonlarını yenilediklerini kaydeden Ayşin Işıkgece, müşteriye her türlü balık çeşidini bir arada bulabileceği, temizlik ve hijyen kurallarına göre düzenlenmiş keyifli bir alışveriş alanı oluşturduklarını anlattı.

Daha önceleri balık reyonlarında yüzde 40 şirket personelinin çalıştığına dikkat çeken Ayşin Işıkgece, bu personeli teknik konularda eğiterek CarrefourSA kadrosuna aldıklarını, şimdilik İstanbul'daki marketlerde görev almak üzere ek olarak 150 yeni istihdam sağladıklarını bildirdi.

"Doğa Tat Carrefour ile sürdürülebilir üretim yaptırıyoruz"

CarrefourSA olarak sattıkları balıkların büyük kısmını yerel üreticilerden tedarik ettiklerini anlatan Ayşin Işıkgece, "Deniz üretim balıklarını İzmir'den Bodrum'a kadar olan bölgedeki çiftliklerden, tatlı su balıklarını ise tüm bölgelerden tedarik ediyoruz. Ülkemizde balık fiyatları kırmızı ete göre daha düşük. Balık üreten bir ülke olarak Çipura, Levrek ve Alabalık üretiminde Avrupa'da lider duruma geldik. Bu alandaki üretimin yüzde 50 - 55'i ihraç ediliyor. Balık konusunda üretime oranla tüketim seviyesi düşük bir ülkeyiz. Balık tüketimini artırabilmenin yolu 12 ay boyunca sürdürülebilir üretimden geçiyor. Bu vesileyle Doğa Tat Carrefour Projesi kapsamında üreticilerle iş birliği yaparak sürdürülebilir fakat kontrollü bir üretim yaptırıyoruz. Kontrollü üretim adına hem balıklarda hem de suda sürekli olarak kimyasal kalıntı miktarlarını veya mikrobiyolojik değerleri denetliyoruz. Bunların yanı sıra periyodik denetimler gerçekleştiriyoruz. Doğa Tat Carrefour kapsamında yerine ve iklimine uygun olarak üretilen tüm ürünler, bağımsız denetçiler tarafından da denetlendikten sonra raflardan tüketicilere ulaştırılıyor" dedi.

Türkiye'de bir ilk; Merter'deki hipermarkette "Balık Pişirme" İmkanı

Hayata geçirdikleri yenilikler kapsamında Merter'deki hipermarketinde müşterilerine "balık pişirme" hizmeti vereceklerini belirten Ayşin Işıkgece ; "Evinde balık pişirmek istemeyen, zamanı kısıtlı, çalışan müşterilerimiz istedikleri balığı taze olarak reyondan alıp temizlettikten sonra dilerse restoranımızda balığını yiyebilecek dilerse de pişmiş halde evine götürebilecek. Merter'de su ürünleri adına deniz av ve üretim balıkları, tatlı su üretim balıkları, ithal üretim balıkları, işlenmiş ve dondurulmuş ürünler olmak üzere farklı alternatifler sunuyoruz" dedi.

"Türk halkı sağlıklı, kontrollü taze balıklar yiyecek "

Balık tüketimini CarrefourSA olarak çok önemsediklerini ve oluşturulan Deniz Ürünleri Platformu ile Türkiye'de balık tüketimini çok daha fazla noktaya yaymaya planladıklarını belirten ve balık satışında getirdikleri yenilikleri değinen CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece; "CarrefourSA'nın balık satışıyla ilgili büyük yenilikler gerçekleştiriyor, balık reyonlarını büyütüyor, balık konusu son derece önemli bir şekilde gündemine alıyor çünkü bu iş çok zor bir iş, bu işi düzgün ve kontrollü yapan nokta sayısı oldukça az. Satış noktalarımız artırıyoruz. Kurmuş olduğumuz İstanbul Tuzla'da yer alan soğuk hava deposunun olduğu bir platform düzeneğiyle Türkiye'deki var olan balık çeşitliliğinin kaynak bölgelerden buraya akmasını sağlıyoruz. Burada boy yasaklarına, kalite kontrol kriterlerine göre her türlü denetimden geçtikten sonra, boylanarak ve elleçlenerek özel hijyen strafor kutuların içerisinde çok hızlı bir şekilde soğuk zinciri de bozmadan mağazalarımıza ulaştırıyoruz. Proje ilk İstanbul'dan başladı daha sonra taşralara doğru yayılacak. Amacımız 3 tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de, balıklara saygılı bir şekilde Türkiye'deki balık kültürünü arttırmak. Mutfaklarımızda böyle sağlıklı bir ürüne yer vermeliyiz. Yapmaya çalıştığımız toplam pastayı büyütmek, bu nedenle hedefimiz toplam tonajımızı 4 katına çıkarmak. Türkiye'nin en çok balık satan noktası olacağız. Bu konudaki mottomuzda 'Tazesi ya denizde yada Carrefoursa'da'. Bu platform organizasyonu bu işe çok yarayacak. Buna paralel olarak çalışan elemanlarımızı eğitiyoruz ve yeni istihdam olanakları sağlıyoruz. Eğitim almış personellerimiz aracılığıyla müşteriyle birebir temasa geçerek, o balığı nasıl pişirmeleri gerektiğiyle ilgili bilgiler vererek balığın mutfak kültürümüzdeki yerinin derinleştirmeye çalışıyoruz. Denizler hepimizin, gelecek kuşaklara aktarmamız gereken çok önemli kaynaklar var içerisinde. Bizler bu işi çok kontrollü şekilde yapıyoruz. Doğa Tat İsminde bir markamız var. Doğa Tat markası çiftlik ürünlerinde A dan Z ye hem balığın hem deniz suyunun analizleriyle, kontrolleriyle her aşamada izlenerek, titiz bir şekilde balığın sağlıklı ve lezzetli sofralara gelmesini sağlayan bir marka. Bu tip sistemleri daha da çoğaltacağız. Türk halkı sağlıklı, kontrollü izlenebilir balıklar yiyecek ve balığı daha çok tanıyacak, mutfaklarında daha çok yer verecek. Satış noktalarımızda daha çok çeşit ve tazelikle karşılaşacaklar" şeklinde konuştu.

Etrafı kokutmadan taze lezzetli sağlıklı balık yemek

Mağazalarda balık satışının yanı sıra pişirme hizmetini devreye soktuklarını ve yaygınlaşacağını ifade eden, ve balığın sağlıklı bir besin olarak mutlaka sofralarda yer alması gerekliğini vurgulayan Ayşin Işıkgece; "Balık çok sağlıklı bir ürün. Türk mutfağındaki yerini biraz daha derinleştirmemiz gerekiyor. Bununla alakalı olarak yarışmalar düzenlemeyi planlıyoruz. İller bazında Türk damak lezzetine uygun balık tariflerinden oluşan güzel teklifleri müşterilerimizden toplayıp, bu teklifleri ve kazanan müşterilerimizi öne çıkarmak istiyoruz. Herkese yaymak istiyoruz bu güzel teklifleri. Mutfak kültüründe balığın yerini yaygınlaştırmak ve derinleştirmek için yaptığımız çalışmalar, iyi bir adım olacak ve bu sağlıklı ürün herkesin mutfağında yer bulacak. Hayata geçirmiş olduğumuz ve yaygınlaştırmayı planladığımız projelerimiz de var bunlardan ilki Merter mağazasından başladı ve sonrasında yaygınlaşacak. Yenilenmiş balık reyonlarımızın hemen yanındaki yenilenmiş restoranımızda, isteyen müşterilerimiz balıkları taze taze alıp hemen restorana vererek pişirtebilecek. Burada alışverişini yaptıktan sonra balığınız pişti haberini alıp, gelip çoluk çocuk evine gitmeden etrafı kokutmadan taze lezzetli sağlıklı bir balık yiyerek ve iyi bir deneyim yaşayarak mağazamızdan ayrılmış olacaklar" dedi.

Dört Mevsim Taze Balığın Yegane Adresi, Carrefoursa Tezgahları Olacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Dört Mevsim Taze Balığın Yegane Adresi, Carrefoursa Tezgahları Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement