Dört Tarihi Kitap, Satılmadan Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Dört Tarihi Kitap, Satılmadan Kurtarıldı

Denizli'de, Osmanlı padişahlarından 1. Abdülhamit döneminde kullanılan 239 yıllık bir ders kitabı ile 18. yüzyıla ait 3 dua kitabı ele geçirildi.

18.04.2014 18:31  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, jandarma tarafından Osmanlı padişahlarından 1. Abdülhamit döneminde kullanıldığı belirlenen 239 yıllık bir ders kitabı ile 18. Yüzyıl'a ait 3 dua kitabı ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen çarşmaba günü, Honaz İlçesi Gürlek Mahallesi'nde içinde 3 kişi bulunan bir otomobili durdurdu. Otomobilde aramada, deri ciltli ve deri üzerine el yazmazı 4 tarihi kitap ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alındı. Denizli Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen kitapların incelemesinde, içlerinden birinin 1775 yılına ait ders kitabı, biri 1820 yılına diğer ikisi ise 18. Yüzyıl'a ait dua kitabı olduğu belirlendi. Dua kitaplarından birinin altın yaldız çerçeveli olduğu belirtildi. Ders kitabının ise 1. Abdülhamid döneminde kullanıldığı ve 239 yıllık olduğu bildirildi. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dört Tarihi Kitap, Satılmadan Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement