Dört Yeni KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tam Listesi - Son Dakika
Güncel

Dört Yeni KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tam Listesi

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 683 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurumlarından 124 kişi görevine iade edildi. İşte göreve iade edilenlerin tam listesi...

23.01.2017 04:34  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 683 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi.

GÖREVE İADE EDİLENLER

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığında 73, TRT'de 2, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 1, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde 8, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 2, İçişleri Bakanlığında aralarından vali yardımcısı ve kaymakamların da olduğu 8, Türkiye İstatistik Kurumunda 1 ve Sağlık Bakanlığında da 30 kişi, daha önce çıkarıldıkları kamu görevlerine iade edildi.

10 GÜN İÇİNDE BAŞLAMAYANLAR 'ÇEKİLMİŞ' SAYILACAK

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar "çekilmiş" sayılacak. Bu kapsamda, göreve başlayanlara da kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.

'ÇEKİLENLER' TAZMİNAT TALEP EDEMEYECEK

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.


Dört Yeni KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tam Listesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dört Yeni KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tam Listesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement