4 Yıldır Aranan Cinayet Hükümlüsü Yakalandı - Son Dakika
Güncel

4 Yıldır Aranan Cinayet Hükümlüsü Yakalandı

4 Yıldır Aranan Cinayet Hükümlüsü Yakalandı

İstanbul'da 1998 ve 1999'da 2 Çinliyi öldüren, 1 kişiyi de yaralayan Abdülcafer Türkoğlu, 4 yıl sonra Zeytinburnu'nda gözaltına alındı.

17.04.2014 18:14  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 1998-1999 yıllarında 2 Çinlinin silahla öldürülmesi ve bir Çinli mankenin yaralanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıldır aranan Abdülcafer Türkoğlu, Zeytinburnu'nda yakalandı.

  Edinilen bilgiye göre,  Bakırköy'de 1999'da "Çin Mutfağı" adlı lokantada Tang Xin silahla öldürülürken, şarkıcı Serdar Ortaç'ın bir klibinde de oynayan manken Yaping Zhao yaralandı. Olaydan sonra çalışma başlatan polis, Abdülcafer Türkoğlu'nu gözaltına aldı.

Türkoğlu'nun itiraflarıyla, aralarında azmettiricilerin de bulunduğu 9 kişi daha yakalandı. Abdülcafer Türkoğlu emniyetteki ifadesinde, 1998'de Levent'teki Çin lokantasında Yuechun Xu'nun hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı ve aynı yıl Çin Konsolosluğu'na düzenlenen molotofkokteylli saldırıyı da gerçekleştirdiğini söyledi. 

Savcılıkça hakkında, 2 kişiyi tasarlayarak öldürmek, 1 kişiyi yaralamak ve tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak suçlarından dava açılan Türkoğlu, yargılama sürerken tahliye edildi. Mahkeme, 2011'de davayı karara bağlayarak, Türkoğlu'nu gıyabında 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Kararın ardından tüm aramalara rağmen bulunamayan Türkoğlu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

Abdülcafer Türkoğlu, emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4 Yıldır Aranan Cinayet Hükümlüsü Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement