Dörtyol'da Arı Üreticilerine Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da Arı Üreticilerine Eğitim Semineri

Dörtyol\'da Arı Üreticilerine Eğitim Semineri

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde arı yetiştiricilerine yönelik “Arı Hastalıkları ve Sağlığı Koruma” yolları konulu seminer düzenlendi.

17.02.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde arı yetiştiricilerine yönelik "Arı Hastalıkları ve Sağlığı Koruma" yolları konulu seminer düzenlendi.

Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen seminere, Hacettepe Üniversitesi Arı Sağlığı Bölümü Laboratuarı Sorumlusu Doç. Dr. Aslı Özkırım konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Aslı Özkırım, ülke genelinde ve Akdeniz Bölgesi'nde görülen arı hastalıkları hakkında açıklamalarda bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Arı hastalıklarını kovanlarda bulunan arılara bakarak iyi, orta ve zayıf hastalıklar şeklinde değerlendirilerek bilinçli ve kontrollü bir şekilde tedavi yöntemi uygulanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Özkırım, arı hastalıkları arasında yer alan yavru çürükleri, kireç hastalığı ve diğer hastalıklara da değinerek yapılması gereken mücadele yöntemlerini anlattı.

Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ekici ise Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan arı hastalıklarıyla ilgili olarak arı yetiştiricilerimizi bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız" dedi.

Seminere İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı Hasan Yaman ve arı yetiştiricileri katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da Arı Üreticilerine Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement