Dörtyol'da Doğaseverler Sincan Mağarasını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Dörtyol'da Doğaseverler Sincan Mağarasını İnceledi

Dörtyol'da bir grup doğasever Amanos Dağı'nda bulunan Sincan Mağarası'na gezi düzenleyerek incelemelerde bulundu.

28.01.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol'da bir grup doğasever Amanos Dağı'nda bulunan Sincan Mağarası'na gezi düzenleyerek incelemelerde bulundu.

Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış sezonu olmasına rağmen doğaseverlerin bölgelerinde güzelliklere ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Aksoy, dernek olarak 'Amanoslarda görülmeyen yer kalmayacak' parolasıyla başlattıkları çevre gezileri kapsamında çok sayıda doğaseverin çalışmalarına destek verdiğini kaydetti.

Bölgedeki güzelliklerin tanıtılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Son olarak düzenlediğimiz gezimize İskenderun Doğa Yürüyüşçüleri Grubu, Adana Ekstrem Doğa Fotoğrafçıları Grubu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesi üyeleri katıldı. Gezimiz yoğun ilgi gördü. Amacımız bölgemizde bulunan doğal güzellikleri tanıtmak. Bu kapsamda Amanos Dağı'nda bulunan ve 120 milyon yıllık olduğu söylenen Sincan Mağarası'na gezi gerçekleştirdik. Doğaseverlerimiz mağaraya hayran kaldılar ve bol bol fotoğraf çektiler. Bu tür yerlerin artık bilinmesini istiyoruz."

Aksoy, bölgedeki doğal yerleri gezerek endemik bitki örtüsünü incelediklerini ve görülmesi gerekli doğa harikalarını gün yüzüne çıkartmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dörtyol'da Doğaseverler Sincan Mağarasını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement