Dörtyol'da "Narenciyede Kadın Eli" Projesi - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da "Narenciyede Kadın Eli" Projesi

Dörtyol Kadın Girişimcileri El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Destekleme Derneği (DÖKASAY) Başkanı Şenay Bedir, ev kadınlarının istihdamının sağlanmasına yönelik "Narenciyede Kadın Eli" projesi hazırladıklarını belirtti.

16.05.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol Kadın Girişimcileri El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Destekleme Derneği (DÖKASAY) Başkanı Şenay Bedir, ev kadınlarının istihdamının sağlanmasına yönelik "Narenciyede Kadın Eli" projesi hazırladıklarını belirtti.

DÖKASAY Başkanı Bedir, AA muhabirine yaptığı açıklamada ekonomik yönden dezavantajlı kadınların mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amacıyla hazırladıkları projeyi İçİşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunduklarını kaydetti.

İlçenin narenciye bölgesi olmasına rağmen üretim faaliyetlerinde istihdam edilen kadın sayısının çok az seviyelerde kaldığını ifade eden Bedir, projenin kabul edilmesi halinde hedeflerinin 30 kadına mesleki eğitim ve beceri kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Bedir, 92 bin lira bedelli projenin 9 ay sürmesini planladıkları ve projede uygulamalı teorik eğitim ile inceleme gezilerinin de yer alacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da 'Narenciyede Kadın Eli' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement