Döşemealtı Belediyesi Bahara Hazır - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi Bahara Hazır

Döşemealtı Belediyesi Bahara Hazır

Döşemealtı Belediyesi, cadde, sokak, park ve kamusal alanlarda ağaç budaması, çiçek dikimi, havuz bakımı ve kent mobilyalarının yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor.

31.03.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi, cadde, sokak, park ve kamusal alanlarda ağaç budaması, çiçek dikimi, havuz bakımı ve kent mobilyalarının yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park, bahçe ve yeşil alanlarda yürüttüğü bitkilendirme, peyzaj, bakım ve onarım çalışmalarına baharın gelmesiyle birlikte hız verildi. İlçe genelinde tüm park ve bahçelerde yürütülen çalışmalar kapsamında çocuk parklarında bulanan oyun gruplarının bakım ve onarımları ekipler tarafından periyodik programlar dahilinde devam ediyor. Antalya'nın en geniş yeşil alana sahip ilçesi durumunda ki Döşemealtı'nda 32 mahalle de toplam 81 çocuk parkı bulunuyor.

4 AYDA 8 YENİ PARK YAPILDI

Döşemealtı Belediyesi ekipleri çocukların oyun alanlarının çoğaltılması kapsamında park yapımlarını da sürdürüyor. Yeşilbayır, Kovanlık, Çığlık, Kevşirler, Bahçeyaka, Bıyıklı, Ekşili ve Dağbeli mahallelerinde 8 yeni park yapıldı. Bahara hazırlık kapsamında Belediye ekipleri tarafından yapılan parklara çocuk oyun grupları, spor aletleri ve kameriyeler yerleştirilirken bitki dikimleri ve çevre düzenlemeleri de ihmal edilmiyor.

BİNLERCE ÇİÇEK VE FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Orta refüjler, park, bahçe, cadde ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mevsimlik çit bitkileri ve ağaç dikimi yapıldı. 2016 yılı bahar ayının gelmesiyle ilçe geneline 55 bin çit bitkisi ile 100'ün üzerinde palmiye ve yine 100 fıstık çamı fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Daha önce kent mobilyalarının büyük bir kısmını dışarıdan ihale usulü ile satın alan Döşemealtı Belediyesi artık tüm kent mobilyalarını kendi üretir konuma geldi. Bu yıl 250 bank, 25 kameriye ve 160 piknik masası belediye tesislerinde üretilerek park ve bahçelere yerleştirildi. Ayrıca başta okul ve camiler olmak üzere İlçe genelinde ki kamusal alanlarda bulunan eskimiş yada kullanılamayacak durumda ki kent mobilyalarının tamir, bakım ve onarımları yapılıp vatandaşların kullanabileceği hale getirildi.

2 BİN 500 METREKARE KAPALI VE AÇIK SERA DA ÜRETİM YAPILIYOR

Döşemealtı Belediyesi Yeşilbayır mahallesinde bulunan ve 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki kapalı ve açık seralarda bitki ve ağaç yetiştirmeye devam ediyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan ilçenin yeşil alanlarının daha da artırılması için özel olarak oluşturulan seralarda bölge yapısına uygun olarak fidan ve bitki yetiştiriliyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi Bahara Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement