Döşemealtı Grup Yolları Asfaltlandı - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Grup Yolları Asfaltlandı

Döşemealtı Grup Yolları Asfaltlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı’nın Aşağıoba, Dereli ve Kevşirler mahalleleri grup yollarını sıcak asfaltla kapladı.

20.10.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı'nın Aşağıoba, Dereli ve Kevşirler mahalleleri grup yollarını sıcak asfaltla kapladı.

Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı'nda sıcak asfaltsız grup yolu bırakmıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatı ile Aşağıoba, Dereli ve Kevşirler mahalleleri grup yolunda çalışmalara başladı.

2 METRE YÜKSELTİLDİ

Altyapısı ile birlikte sil baştan ele alınan yolda iki aydır asfalt hazırlığı çalışmalarını sürdüren ekipler, kötü durumda olan yolun zeminini sel riskine karşı iri taşlarla sağlamlaştırarak, yaklaşık 2 metre yükseltti. İleriye dönük sağlam, standartlara uygun ve modern yollar yapmak için yoğun çaba gösteren ekipler, sel taşkınlarına karşı 7.5 kilometrelik grup yolunda 170 metre büz kullandı.

5.6 MİLYONA MAL OLACAK

Daha önce yaklaşık 5 metre olan yolun genişliği de 8 metreye çıkarıldı. Alt yapının tamamlanmasıyla birlikte yol astarlanarak sıcak asfalt çalışmalarına başlandı. Aşağıoba, Dereli, Kevşirler mahalleleri grup yolunun alt yapı çalışmaları, asfalt hazırlığı ve sıcak asfalt çalışmaları dahil olmak üzere yaklaşık 5.6 milyon TL'ye mal olacağı açıklandı.

MODERN ASFALT

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı Koordinatörü Nurettin Tursun, Aşağıoba Mahalle Muhtarı İsmail Aya, Dereli Mahalle Muhtarı Yakup Soytürk ve Kevşirler Mahalle Muhtarı Mustafa Hekimoğlu ile birlikte sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Akdemir, "Aşağıoba, Dereli ve Kevşirler mahalleleri grup yolu oldukça kötü durumdaydı. Başkanımız Menderes Türel'in talimatıyla grup yolumuzu asfalt programımıza dahil ederek çalışmalarımıza başladık. Yolun büyük bölümünü yaklaşık 2 metre taş dolgu yaparak yükselttik. Bütün dere yataklarına büz koymak suretiyle sel sularına karşı emniyet aldık. Aşağıoba ile Dereli mahalleleri arasında bulunan 4 metre genişliğindeki köprüye ilave köprü yaparak genişliği 8 metreye çıkardık. Asfalt çalışmalarımızı standartlara uygun olarak son derece modern bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Grup Yolları Asfaltlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement